İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütüldüğü belirtilen soruşturma, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bünyesindeki hakemlik yapılanmasını gündeme taşıdı.
Soruşturma kapsamında MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile birlikte 6 kişinin bu sabah saatlerinde gözaltına alındığı bildirildi. Şüphelilerin, evrakta sahtecilik ve mobbing iddiaları kapsamında ifadelerinin alınacağı öğrenildi.
Sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülecekler
Gözaltına alınan Gündoğdu ve beraberindeki şüpheliler, işlemler öncesinde sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü. Sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından şüphelilerin emniyete götürülerek soruşturma kapsamında ifadelerinin alınması bekleniyor.
Soruşturmanın, bir mağdurun 15 Eylül 2025 tarihinde verdiği ifade üzerine başlatıldığı belirtildi. Dosyada yer alan iddiaların ve delillerin soruşturma sürecinde inceleneceği kaydedildi.
Gözaltına alınan 7 şüpheli
MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile birlikte gözaltına alındığı belirtilen isimler şöyle:
Ferhat Gündoğdu – MHK Başkanı
Ferdi Karadoruk – TFF Faal Hakemler Derneği Başkanı
Sebahattin Şahin – MHK Üyesi, TFF Eğitim ve 4. Bölge Sorumlusu
Emre Kosif – TFF Hakem ve Gözlemciler Derneği İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı
Alican Sağlar – TFF Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği İstanbul Şubesi Sorumlusu
Ahmet Şahin – TFF MHK eski Başkan Vekili
Yunus Yıldırım – TFF MHK eski üyesi
Soruşturmanın ilerleyen aşamalarında şüphelilerin ifadeleri ve savcılık işlemlerinin ardından hukuki sürecin nasıl şekilleneceği netlik kazanacak.
KAYNAK : İHA