?>

Türkiye'den KKTC kararı

ABD-İsrail ve İran savaşı 8. gününde devam ediyor. Bölgede tansiyon her geçen gün yükselirken, MSB'den dikkat çeken bir KKTC açıklaması geldi.

Güncel - 4 ay önce

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamada, "Son gelişmeler kapsamında KKTC'nin güvenliğinin sağlanması için kademeli planlamalar yapılmaktadır. F-16 uçaklarının adaya konuşlanması değerlendirilen hususlardan biridir" ifadeleri yer aldı.

GKRY'DEKİ ÜS VURULMUŞTU

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) bulunan İngiliz üssü Akrotiri, 2 Mart tarihinde bir İran dronunun hedefi olmuştu.
İngiltere Savunma Bakanlığı, üssün pistine düşen dronun herhangi bir can kaybına, yaralanmaya veya büyük çaplı maddi hasara yol açmadığını açıklarken, üsse yönelen iki dronun ise engellendiğini duyurmuştu.

"İRAN'A SALDIRMAYANA BİZ DE FÜZE ATMAYACAĞIZ"

Öte yandan; Türkiye ve Azerbaycan'a düşen füzelere ilişkin açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, özür diledi. Pezeşkiyan, devlet televizyonunda yayımlanan video mesajında "Komşu ülkelerden özür diliyorum. Bölgemizdeki ülkelerle bir düşmanlığımız yok. İran'a saldırmayana biz de füze atmayacağız" dedi.

ABD-İSRAİL'İN İRAN'A SALDIRILARI

İsrail ve ABD, Tahran ile Washington yönetimleri arasında müzakereler sürerken 28 Şubat'ta İran'a askeri saldırı başlattı.
İran da İsrail'in yanı sıra ABD üslerinin bulunduğu Katar, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn başta olmak üzere bazı bölge ülkelerinde belirlediği hedeflere saldırılarla karşılık verdi.
ABD-İsrail saldırılarında, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili öldü.
İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Kermanpur, ABD-İsrail saldırılarında 926 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 40 zam

2026-03-08 11:04 - Diyarbakır

Macron'dan 6 gün sonra savaşın gidişatını değiştirecek karar

2026-03-06 14:17 - Dünya

DicleFest 2026 başlıyor

2026-03-05 11:22 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır’da Ev Kadınlarının Gizli Ekonomisi

2026-03-03 12:27 - Diyarbakır

Turist rehberleri Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel mirasını yerinde tanıdı

2026-03-06 13:14 - Diyarbakır

Diyarbakır’da vatandaşlara kadınlar günü soruldu

2026-03-08 11:58 - Diyarbakır

Trump'tan Orta Doğu'da dengeleri değiştirecek rest

2026-03-06 14:19 - Dünya

Vali Sözer, öğrencilerle bir araya gelerek hedeflerini dinledi

2026-03-04 10:44 - Güncel

Gece Yarısı Zammı: Motorine 12,45 TL, Benzine 3,68 TL Artış Bekleniyor

2026-03-04 13:39 - Ekonomi

Akaryakıtta Beklenen Büyük Zam Geri Çekildi mi!

2026-03-05 00:34 - Ekonomi

İlgili Haberler

DOA ile 17 günde 33 milyon ambalaj geri dönüşüme kazandırıldı

11:31 - Güncel

Çinli genç Develi’de Müslüman oldu

11:32 - Güncel

Milas’ta yaban domuzları futbol sahasını mesken tuttu

11:33 - Güncel

Akçakoca’da yaban domuzu sürek avı yapılacak

11:34 - Güncel

Yağmur altında kızıl tilkiyi besledi

07:58 - Güncel

Günün Manşetleri

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır