?>

Türkiye Diyanet Vakfı 85 ülkede 1,5 milyon Kur’an-ı Kerim hediye etti

Türkiye Diyanet Vakfı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte yürüttüğü "Hediyem Kur’an Olsun" projesi kapsamında bu zamana kadar Türkiye ile birlikte 85 ülkede 40 dil ve lehçede bastırılan 1 milyon 500 bin Kur’an-ı Kerim ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Kültür Sanat - 3 yıl önce

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine insani yardım ulaştırırken bir yandan da toplumların manevi eksikliğini giderecek çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.
Hediyem Kur’an Olsun Projesi’nin de bu çalışmaların başında yer aldığını ifade eden Turan, şunları kaydetti:
"Kur’an-ı Kerim Rabbimizin, Peygamber Efendimiz aracılığıyla insanlığa gönderdiği en büyük mucize. Milletimizin büyük teveccühüyle fikir, şükür ve hayat kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’in her eve girmesi için gayret ediyoruz. Hayatları boyunca Kur’an-ı Kerim’i Mushaf olarak görememiş kardeşlerimize Allah’ın kelamı Kur’an-ı Kerim’i ulaştırıyoruz. Ülkemizde hastaneler ve cezaevleri başta olmak üzere, eğitim kurumlarında, yurt dışında ise yetimhaneler, medreseler, okullar öncelikli olmakla birlikte Kur’an-ı Kerim’e ulaşamayan toplumun her tabakasındaki kardeşlerimize hayat kitabımızı hediye ediyoruz. Özellikle açlık ve yoksulluğun had safhada olduğu Afrika ülkelerinde çocuklar 'luh' adı verilen tahta ve deri parçaları üzerinde Kur’an-ı Kerim’i öğrenip hafızlık yapmaya çalışıyor. Bu insanlara hediye ettiğimiz Kur’an-ı Kerimler onların hem hayatını kolaylaştırıyor hem de çok mutlu oluyorlar."
Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte bu zamana kadar Türkçe, Kürtçe, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Japonca, Çince, Amherice, Azerice, Bambaraca, Boşnakça, Bulgarca, Chechewa, Danca, Darica, Ermenice Batı, Ermenice Doğu, Farsça, Gürcüce, Hintçe, Kazakça, Kırgızca, Macarca, Malayalamca, Moğolca, Özbekçe, Portekizce, Romence, Rusça, Samoaca, Shonaca, Swailice, Tamilce, Tatarca, Ukraynaca, Uygurca ve Yorubaca olmak üzere toplamda 40 dilde Kur’an-ı Kerim meali bastırdıklarını ifade eden Turan, "2016-2022 yılları arasında yurt içi ve yurt dışı olmak üzere bastırdığımız 1 milyon 500 bin Kur’an-ı Kerim’i Türkiye ile birlikte 85 ülkede ihtiyaç sahiplerine hediye ederek yaşantılarını Kur’an eksenli şekillendirmelerine yardımcı olduk." diye konuştu.
"2023 yılında 300 bin Kur’an-ı Kerim hediye edilmesi hedefleniyor"
Çalışmaların 2023 yılında da hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Turan, 2022 yılında yurt içi ve yurt dışında 269 bin 481 ihtiyaç sahibine Kur’an hediye ettiklerini söyledi. Gelen bağışlar doğrultusunda ihtiyaçların belirlenerek Kur’an-ı Kerim basımlarının gerçekleştirildiğini belirten Turan, "2023 yılında ise toplam 300 bin adet Kur’an-ı Kerim dağıtmayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız tamamlandıktan sonra inşallah ihtiyaç sahibi kardeşlerimize Allah’ın kelamını ulaştırmış olacağız." dedi.
Turan, Hediyem Kur’an Olsun Projesi kapsamında bir kişinin daha Kur’an-ı Kerim ile tanışmasına vesile olmak isteyen vatandaşların KURAN yazıp 4333’e SMS göndererek 50 TL tutarında bir Kur’an'ı ihtiyaç sahiplerine bağışlayabileceğini veya online olarak bagis.tdv.org sitesinden, bankalar yoluyla projeye destek olabileceklerini söyledi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Taşınmazın satış ihalesi yapılacaktır

2023-01-17 13:36 - Güncel

Hemodiyaliz cihaz satın alınacaktır

2023-01-23 12:41 - Güncel

Fidan sulama ve damlama su tesisatı döşenmesi hizmeti alınacaktır

2023-01-17 13:35 - Güncel

D.Ü Diş Hekimliği Fakültesi’nden gurur veren başarı

2023-01-18 01:06 - Sağlık

Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesi güncellendi

2023-01-18 14:56 - Eğitim

Bilişim malzemesi satın alınacaktır

2023-01-19 13:12 - Güncel

Malatya’dan 227 göçmen sınır dışı edildi

2023-01-19 16:58 - Güncel

Yemek ve kumanya hizmeti alınacaktır

2023-01-19 13:05 - Güncel

Elektrik malzemeleri satın alınacaktır

2023-01-20 12:30 - Güncel

“Malcolm X” tiyatro oyunu prömiyer yaptı

2023-01-23 12:39 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Etin Ustasından Pişirme Tavsiyesi

11:55 - Kültür Sanat

Dünyaca ünlü DJ Mahmut Orhan köyünde konser verdi

10:57 - Kültür Sanat

Gün batımı ve manevi atmosfer 

15:45 - Kültür Sanat

Aşil ve Thetis’in yer aldığı Amisos Mozaiği Samsun Müzesinde sergileniyor

09:28 - Kültür Sanat

Annemin Müstakbel Kocası Çaycuma’da seyirciyle buluştu

10:54 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır