?>

Türkiye, İsveç ve NATO görüşecek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İstanbul'daki görüşme sonrası önemli açıklamalarda bulundu. NATO Genel Sekreteri, üçlü zirveyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Siyaset - 3 yıl önce

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve başlama törenine katılmak üzere Türkiye'ye geldi.
Bugün Erdoğan ile Dolmabahçe Ofisi'nde bir araya gelen Stoltenberg, yaklaşık 1 saat süren görüşmeden sonra açıklamalarda bulunan Stoltenberg, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecine değindi. 
Türkiye'nin ve askeri ittifakın katılımıyla Stockholm yönetimiyle toplantı yapılacağını söyleyen Stoltenberg, "12 Haziran haftasında İsveç, Türkiye ve NATO bir araya gelecek." açıklamasını yaptı.
Konuşmasına Kosova'daki durumla ilgili gelişmelere de değinen Stoltenberg, "Türkiye son derece önemli ve değerli bir NATO müttefikidir. İttifaka kritik katkılar sağlıyor. Bu katkılar, son olarak Kosova'daki Barışı Koruma Misyonu'na sağlanan birlikleri de kapsıyor. Gerilimin yükseldiği durumda son derece önem arz ediyor. Türkiye'ye, birlikler gönderdiği için teşekkür ediyorum.
Türkiye, aynı zamanda Irak'ın kuvvetlerinin NATO kapsamındaki eğitimine destek sağlıyor. Türkiye, Ukrayna'ya da güçlü destek veriyor. Bu, Karadeniz Tahıl Girişimi'ndeki liderliğini de kapsıyor. Buraya korkunç yıkıma neden olan depreme yönelik dayanışmamı göstermek için de gelmiştim.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan görüşmemde kendisini yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ettim. Seçimlere yüksek katılımdan dolayı Türk milletine saygılarımı sundum. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ben, NATO'nun önümüzdeki ay Vilnius'ta yapılacak zirvesinde gündeme alınacak konular üzerinde görüş alışverişinde bulunduk.
NATO'nun Ukrayna'ya güçlü desteğine, caydırıcılık ve savunmamızı daha da güçlendirmemiz için atılacak adımları, Kosova'daki varlığımızın önemini ve terörizmin tüm şekil ve tezahürleriyle olan mücadelemizi ele aldık." dedi.
Stoltenberg, İsveç'in NATO'ya üyeliğine yönelik süreci de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ele aldıklarını dile getirerek, "Türkiye'nin meşru güvenlik endişeleri var. Hiçbir müttefik, Türkiye'den daha fazla terörist saldırılara maruz kalmadı." diye kaydetti.
NATO Genel Sekreteri, "İsveç, kayda değer ve somut adımlar attı. Türkiye'nin endişelerini karşılamak istiyor. Bunlar, İsveç anayasasının değiştirilmesini, silah ambargosunun sonlandırılmasını, PKK dahil terörizmle mücadelede iş birliğinin artırılmasını kapsıyor." ifadelerine yer verdi.
Stoltenberg, NATO'ya üyeliğin İsveç'i daha güçlü yapacağını, ayrıca NATO'yu ve Türkiye'yi de daha güçlü hale getireceğini anlattı. Aynı yetkili, İsveç'le ilgili sürecin bir an önce tamamlanmasını görmeyi arzu ettiğini belirtti. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Öğrenciler resimleriyle çevre kirliliğine dikkat çektiler 

2023-06-02 15:38 - -

Diyarbakır’da 1 milyon 148 bin 270 seçmenden 871 bin 839 kişi sandığa gitti (Videolu)

2023-05-29 10:48 - Siyaset

İletişim Başkanlığı sosyal medyadaki "kabine" listesini yalanladı

2023-05-31 12:04 - Siyaset

16 Derslikli İlkokulu bina inşaatı yaptırılacaktır

2023-06-01 03:03 - Resmi ilanlar

Şırnak’ta yılın son kardelenleri çiçek açtı

2023-06-02 10:07 - -

38. Dicle Fırat Havzası Kulak Burun Boğaz ve Aile Hekimliği Toplantısı gerçekleşti

2023-06-02 13:48 - Sağlık

Yenişehir Belediyesi Şantiye Alanı Yapım İşi

2023-05-31 03:00 - Resmi ilanlar

Diyarbakır'da trafik kazası: 2'si ağır 7 yaralı

2023-06-02 20:59 - Güncel

Bismil 1.Asliye Hukuk Mahkemesi İhtar İlanı

2023-05-29 03:01 - Resmi ilanlar

6 Derslikli Anaokulu bina inşaatı yaptırılacaktır

2023-06-01 03:01 - Resmi ilanlar

İlgili Haberler

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İçin Mehmet Kahraman İsmi Gündemde

20:59 - Siyaset

6 vekil hakkında fezleke süreci

13:00 - Siyaset

6 Yeni Beldede Seçim Heyecanı

12:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a anlamlı hediye

09:29 - Siyaset

Depremin vurduğu Malatya’ya 35 milyarlık altyapı hamlesi

09:30 - Siyaset

Günün Manşetleri

Herkesin Bıraktığını O Topladı

22:23 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Havalandırma Boşluğunda Mahsur Kalan Yavru Kedi Kurtarıldı

21:30 - Diyarbakır

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İçin Mehmet Kahraman İsmi Gündemde

20:59 - Siyaset

Diyarbakır'ın en sıcak ilçesi yakıyor

16:54 - Diyarbakır

Sur Kaymakamı Akbulut Sahaya İnip Futbol Oynadı

16:26 - Diyarbakır