?>

Türkiye'de ilk kez uygulandı: Ekipler direğe çıkmadan arızayı gideriyor

Van Gölü Elektrik Dağıtım Şirketi (VEDAŞ) Ar-Ge Birimi tarafından geliştirilen "Polimer Eksenel Direk” projesi sayesinde ekipler, aydınlatma direğine çıkmadan arızayı çok kısa sürede onarıyor.

Asayiş - 2 yıl önce

VEDAŞ tarafından geliştirilen ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylanan "Polimer Eksenel Direk" projesi ilk kez Van'da uygulanmaya başlandı. İpek Yolu Caddesindeki orta refüjde montajı yapılan aydınlatma direği birçok testten başarıyla geçti. Daha önce direklerdeki arızayı vinç yardımıyla gideren ekipler, geliştirilen projeyle artık direğe çıkmadan yerde müdahale edebiliyor. Ekipler, ortadan yatay bir şekilde refüje indirilebilen aydınlatma direklerindeki arızalı armatürleri kolaylıkla değiştirebiliyor. Böylece işletme giderleri en aza indirilirken, hizmet kalitesi ve enerji sürekliliği de en yüksek düzeye çıkarılması amaçlanıyor. Sepetli araç ihtiyacı bulunmadığı için trafik aksamalarına ve iş kazalarına son verilmesi beklenen proje ile arızalar çok kısa bir sürede giderileceği için vatandaşı da memnun edecek. "Hem işgücü hem ekonomi anlamında da katkı sağlayacak"

Projeye ilişkin konuşan VEDAŞ Şirket Müdürü Fatih Talay, projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu belirtti. Van, Bitlis ve Hakkari illerinde dağıtım faaliyeti yürüttüklerini hatırlatan Şirket Müdürü Talay, "Dağıtım faaliyetlerimizin en önemli ayaklarından biri olan Ar-Ge projemizi yürütmekteyiz. "Polimer Eksenel Direk” projesi EPDK tarafından 2022 yılının Temmuz ayında onaylandı ve bu yılın sonunda tamamlanmasını bekliyoruz. Proje ile ana yollarda, orta refüjlerde bulunan, aydınlatma direklerindeki arızaları trafiği aksatmadan, trafiğin akış hızını azaltmadan ve hatta kazalara sebebiyet vermeden bu direklerdeki armatürlerin onarımını yapabilmeyi amaçlıyoruz. Bu projenin ilkini bölgemizde hayata geçirdik. Deneme amaçlı kurduğumuz ve ortadan yatay bir şekilde indirilebilen aydınlatma direklerini tüm kentte yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. Bu sayede armatürler üzerindeki arıza kısa sürede gideriliyor. Bu projenin dünyada örnekleri var ama Türkiye'de bir ilk diyebiliriz. Proje tam olarak hayata geçtiğinde hem işgücü hem ekonomi anlamında da katkı sağlayacak Daha önce sepetli vinç aracıyla ekiplerimiz direklere çıkıp arızaları gideriyordu. Artık direğe çıkmaya gerek kalmadan yerden müdahale ediliyor. Estetik bakımdan da güzel bir görüntü oluşturuyor. Bu proje sayesinde orta refüjlerdeki kazaların da en aza düşürüleceğini tahmin ediyoruz. Bu projeyi hayata geçiren Ar-Ge müdürlüğüne teşekkür ediyoruz" dedi. "Ekipler direğe çıkmadan arızayı gideriyor"

Proje sayesinde ekiplerin direklerdeki arızayı daha kısa sürede giderildiğine dikkat çeken VEDAŞ Ar-Ge Müdürü Salih Eroğuz ise "Projemizin amacı aydınlatma direkleriyle ilgili sahada yaşadığımız zorlukların, sıkıntılarının önüne geçmek. Biliyorsunuz iş kazaları genelde direklerin üzerinde oluyor. Bu proje sayesinde ekipler direğe çıkmadan arızayı gideriyor. Direk, ortadan eksenel bir şekilde aşağı indiriliyor. Artık hem sepetli araç kullanımına gerek kalmadan arızayı giderebiliyoruz hem de trafik akışını da engellemiyoruz. Türkiye'de ilk defa böyle bir proje hayata geçiliyor. VEDAŞ'ın bütün dağıtım şirketlerinde yaygınlaştırılabileceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

VEDAŞ Arıza Onarım Bakım çalışanlarından Elektrik arıza ekibi çalışanlarından Hakan Aydın da yeni direkler sayesinde arızalara müdahale etmenin daha kolay hale geldiğini belirterek, "Yol kapatma ve vinç gibi ekipmanlara ihtiyaç kalmadı. Bu proje sayesinde arızaları hızlı ve güvenli bir şekilde çözüyoruz" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da yeni eğitim yılı coşkuyla başladı

2024-09-09 15:57 - Diyarbakır

Diyarbakır Bismil Tarihçesi

2024-09-06 21:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Dengbêj evi nedir?

2024-09-11 14:10 - Diyarbakır

Diyarbakır Bismil otobüs saatleri

2024-09-05 21:01 - Diyarbakır

Bismil ilçe emniyet müdürü göreve başladı!

2024-09-06 20:39 - Diyarbakır

Elazığ’da İl Hayat Boyu Öğrenme Komisyonu Toplantısı

2024-09-12 13:46 - Bölge

Diyarbakır’da Güneş İle Ayın Buluşması

2024-09-09 11:05 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Surlardaki Kalp Figürü Ne Anlam Taşıyor

2024-09-06 14:06 - Diyarbakır

Talaytepe Sağlıklı Hayat Merkezi Hizmete Girdi

2024-09-06 12:53 - Diyarbakır

Minik Narinin mezarına yüzlerce çiçek bırakıldı

2024-09-09 16:45 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Deprem Sonrası Ekipler sahaya indi

12:17 - Asayiş

Okul bahçesindeki tartışma kanlı bitti

12:10 - Asayiş

Bandırma’da yürek yakan kaza: Anne, kızı ve doğmamış bebeği hayatını kaybetti

09:02 - Asayiş

Bingöl Valiliği’nden asansör kazası açıklaması

15:37 - Asayiş

Patlamaların yaşandığı çöp konteynerinde bu defa da yangın çıktı

15:12 - Asayiş

Günün Manşetleri

Yavru köpeklerin yardımına duyarlı vatandaş yetişti

09:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da dikkat çeken tesadüf

21:58 - Diyarbakır

Sur’da siyah taş geleneği yeniden yükseliyor

15:13 - Diyarbakır

Diyarbakır’da deprem sonrası Valilikten açıklama

14:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tarladan tezgâha

14:16 - Diyarbakır