?>

Uludağ’da teleferik ve telesiyej izdihamı, metrelerce kuyruk oluştu

Türkiye’nin en gözde kış turizm merkezlerinin başında gelen Uludağ’da yarıyıl tatili ve hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Yerli ve yabancı binlerce turist teleferik ile Uludağ’a çıkmak isteyince metrelerce kuyruk oluştu. Sömestr tatilcilerine günübirlikçiler de eklenince kayak pistlerinde de telesiyej kuyruğu yaşandı. Uludağ’daki pistlerde yoğunluk yaşanırken, acemi kayakçılar da zaman zaman düşe kalka kaza atlattılar.

Ekonomi - 3 yıl önce

Türkiye’nin önemli kayak ve kış turizm merkezlerinden Uludağ’da yarıyıl tatili ve hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Bursa kent merkezinden Uludağ’a yarım asrı aşkın süredir alternatif ulaşım sağlayan teleferik istasyonunda insanların akın etmesi sonrası metrelerce kuyruk oluştu. Uludağ, eksi 9 derece soğuğa rağmen adeta tatilcilerin akınına uğradı. Yerli ve yabancı binlerce tatilci, teleferiğe binmek için sıra bekledi. Uludağ’a teleferik ile çıkan vatandaşlar ise yaptıkları günübirlik tatilin ardından teleferik ile aşağı inmek isteyince yeniden metrelerce kuyruk oluştu.
Uludağ’a misafirleri ile birlikte gelen Seyit Dönmez, "Şu an dönüşü bekliyoruz. Misafirlerimiz ve özellikle çocuklar Uludağ’ı çok beğendi. Teleferik sırasını biraz bekledik o da olacak sömestr tatili. Teleferik ile Bursa manzarası zaten muhteşem" dedi.
Telesiyejde uzun kuyrukların oluşmasından dolayı vatandaşlar soğukta üşüdüklerini belirtirken, telesiyejde ilk defa sırayla karşılaşan vatandaşlar "İlk defa böyle bir sıraya giriyorum. Beklemekten üşüdük. Normalde az sıra olurdu. İnşallah beklediğime değecek. Eğlenmek istiyorum. Uludağ’da zaten teleferiğe biniyorsun, kayıyorsun çok bir şey yapmıyorsun. O yüzden beklemeye değeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.
Bunun yanı sıra pistlerde bulunan telesiyeje binmek isteyen tatilciler de metrelerce kuyruk oluşturdu.
Teleferik ücretleri ise tam bilet gidiş-dönüş 230 TL olurken, öğrenci bilet gidiş-dönüş ücretinin ise 115 lira olduğu kaydedildi.
Öte yandan Uludağ’da ilk defa kayak yapanlar ufak kazalar yaparken o anlar objektiflere yansıdı.
Haftanın Öne Çıkanları

Boran Et Diyarbakır’dan tüm Türkiye'ye kırmızı et satıyor

2024-01-23 00:46 - Ekonomi

İhtisas üniversiteleri marka olmak için yarışıyor

2024-01-24 16:40 - Bilim ve Teknoloji

Sosyal medyada doğru bilgiye ulaşmak zorlaştı

2024-01-22 10:15 - Bilim ve Teknoloji

Bakan Kacır: En önemli hedeflerimizden biri uzay sanayini geliştirmek

2024-01-24 11:20 - Bilim ve Teknoloji

FAA'dan Boeing 737 MAX 9 açıklaması

2024-01-25 09:36 - Bilim ve Teknoloji

İşte Sosyal medyanın yan etkileri?

2024-01-23 17:11 - Bilim ve Teknoloji

Teknolojik aletlerin kullanılması ders başarılarını çok etkiliyormuş

2024-01-21 11:35 - Bilim ve Teknoloji

Ülke genelinde hava bugün nasıl olacak?

2024-01-22 07:37 - Güncel

Eşini öldürdü, "kafam güzeldi, hatırlamıyorum" dedi

2024-01-25 16:26 - Asayiş

Diyarbakır'da 2 kişi tutuklandı.

2024-01-26 10:25 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Hazır giyim, terziliği değiştirdi

09:56 - Ekonomi

Denizli ithalat kontrollerinde söz sahibi oldu

10:11 - Ekonomi

Akaryakıt fiyatlarında yeni düzenleme gündemde

13:41 - Ekonomi

MediaMarkt’tan klima bakımı hizmeti

11:35 - Ekonomi

Devlet desteği ile file sistemine geçtiler

11:37 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Amedspor’dan Süper Lig’e muhteşem başlangıç: Erzurumspor’u 3-0 geçti

23:47 - Spor

Diyarbakır’da Bakanlardan birlik mesajı

17:43 - Diyarbakır

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi Diyarbakır’da: İlk durağı Valilik oldu

16:51 - Diyarbakır

Diyarbakır’da geleneksel helvaya Tayland dokunuşu

15:05 - Diyarbakır

Şehit ve Gazi Çocukları Derneği’nden Ankara’da Büyük Buluşma

14:40 - Diyarbakır