?>

Ulusal çapta okuma becerileri yarışması düzenleyecek

Eğitim - 2 yıl önce

Kanguru Matematik Kurs Merkezleri, Matematik ve Fen Bilimleri alanı dışında bu yıl ulusal çapta ’Okuma Becerileri Yarışması’ düzenleme kararı aldı.
Kanguru Okuma Becerileri Koordinatörü Merve Özkavruk, "Okuma Becerileri, metinleri anlamak, yorumlamak ve bu metinler üzerinden duygu ve düşünceleri ifade etme yeteneğidir. Bu beceriler dilin ses yapısı, yazılı kelimeye aşinalık ve okuduğunu anlama gibi alt becerileri içerir. Okuma Becerileri, hem akademik başarı için hem de günlük yaşamda etkili iletişim kurmak için önemlidir. OECD ülkeleri arasında 3 yılda bir gerçekleşen Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PISA) sonuçlarına göre 2022 yılında Türkiye kötü bir performans sergiledi. Türkiye okuma becerileri sıralamasında 456 puanla 37 OECD ülke arasında 30. sırada yer aldı. 2018 yılına göre 10 puan düşüş yaşandı" dedi.
Bireylerin 21. yüzyılda başarılı olabilmek için bilgi okuryazarlığı, analiz etme, eleştirel düşünme ve iletişim yeterliliklerini geliştirmeleri gerektiğini belirten Özkavruki "Bu yetkinliklerin hepsi okuma becerileri ile derinden ilişkilidir. Bilgi okuryazarlığı için bireylerin farklı kaynaklardan bilgi tarama yeteneğinin gelişmesi gereklidir. İletişim için anlama, yazılı ve sözlü aktarma yeteneğine ihtiyaç vardır. Türkiye’nin 2022 yılında PISA Okuma Becerileri alanında kötü performans sergilemesini göz önünde bulundurarak ulusal çapta Okuma Becerileri Yarışması düzenleme kararı aldık. Okuma Becerileri Yarışması iki aşamada yapılacak. İlk aşama sınavı 25 sorudan oluşacak. Bu sınavda öğrencilerimize 60 dakika süre tanınacak. İlk aşama sınavı, sınav merkezi okullarımızda ve uygulama okullarında gerçekleşecek. Final aşaması ise, ilk aşamada yüzde 5’e giren öğrencilerimize final merkezlerimizde gerçekleştirilecek. İnternet üzerinden web sitemize giriş yaparak detaylı bilgilere ulaşabilirler. Amacımız bu konuda farkındalık oluşturmak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Basketbol ING Erkekler Türkiye Kupası’nda olaylı yarı final

2025-02-15 00:07 - Spor

Yaşlıların maaşlarını eksik ödeyen banka çalışanına yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartı

2025-02-19 17:47 - Asayiş

Aydın’da kaçak sigara operasyonu

2025-02-13 20:28 - Asayiş

Güneydoğu bölgesinin tek kadın üroloji doktoru

2025-02-19 14:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın en zenginleri nerede yaşıyor

2025-02-18 14:34 - Diyarbakır

Tribünden düşen 17 yaşındaki Efe, günler sonra ailesine gülümsedi

2025-02-17 16:13 - Spor

Kayseri’de berber ve kuaför ücretlerine zam

2025-02-20 13:37 - Ekonomi

Diyarbakır’da Tramvay Projesine Yeni Düzenleme!

2025-02-17 16:32 - Diyarbakır

Aynı oyuncuya iki sarı kart veren hakem kırmızı kart göstermeyi unuttu!

2025-02-17 15:17 - Spor

Siverekli çocuklar karacadağ’da unutulmaz bir gün geçirdi

2025-02-16 10:57 - Güncel

İlgili Haberler

İlk ve ortaokul öğrencilerine 8 bin TL

10:34 - Eğitim

Şiirle Avrupa’nın zirvesine çıktı

10:38 - Eğitim

Anaokulunun duvarları öğretmen ve öğrencilerin resimleriyle renklendi

10:39 - Eğitim

Turgutlu’daki saldırı sonrası Bakan Tekin’den silah uyarısı

12:15 - Eğitim

MEB’den 81 ile yeni düzenleme: Dersler 30 dakikaya inebilecek

10:16 - Eğitim

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da trafikte tehlikeli yolculuk

16:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da faciadan saniyelerle kurtuldu

16:49 - Diyarbakır

54 Bin Kilometrelik Kültür Yolculuğu: Koçerlerin Hikâyesi Kitap Oldu

15:33 - Diyarbakır

Melik Ahmet Caddesi'nde Kaldırım İşgali Tepkisi: Yayalar Geçmekte Zorlanıyor

15:28 - Diyarbakır

Diyarbakır Dahil 81 ilde düzensiz göç denetimi

12:16 - Diyarbakır