?>

Üreticilere yüzde 50 hibeli 16 bin tavuk

Kocaeli’de kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla hayata geçirilen "Doğal Salma Yumurta Tavukçuluğu Projesi" kapsamında çiftçilere yüzde 50 hibeli 16 bin tavuk dağıtıldı.

Güncel - 6 ay önce

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımsal ve hayvansal üretimi artırmak, çiftçilerin gelir düzeyini yükseltmek ve sağlıklı gıda üretimine katkı sağlamak amacıyla yürütülen proje devam ediyor. Bu çerçevede, Tarım ve Orman Bakanlığının biyogüvenlik kurallarına uygun "Kanatlı Hayvan İşletme Tescil Belgesi"ne sahip üreticilere, yüzde 50 hibeli 16 bin Atak-S cinsi yerli tavuk teslim edildi. Son dağıtımla birlikte proje başlangıcından bu yana üreticilere verilen toplam tavuk sayısı 60 bine ulaştı.

Yılda en az 280 gün yumurtlama özelliğine sahip 16-18 haftalık tavukların yanı sıra üreticilere daha önce 100 bin kilogram tavuk yemi ile çeşitli sayılarda yemlik, suluk, folluk ve su deposu gibi kümes ekipmanları da sağlanmıştı.

Türkiye Tarım Şehirleri Birliği tarafından ödüle layık görülen projeyle, kırsaldan kente göçün önlenmesi ve kentten kırsala dönüşün teşvik edilmesi de hedefleniyor.
"Yerli ırk tavuk çok kaliteli ve üretken"

Eseler Mahallesi’nde kanatlı hayvan yetiştiriciliği yapan Rahmi Portakal, tarım ve hayvancılıkla geçindiğini belirterek, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle işini büyütmeyi hedeflediğini söyledi.

Daha önce de sera, tohum ve gübre desteklerinden faydalandığını aktaran Portakal, "Ekipmanlar dahil bütün ihtiyaçlarımızı yüzde 50 hibeli aldık. Hem ucuza aldık hem kaliteliydi. Tavuklar yumurtlamaya başladılar, yakın zamanda bütün tavuklar yumurta vermeye başlayacak. Yerli ırk tavuk çok kaliteli ve üretken" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir’in teknik destek vererek kendilerini yönlendirdiğini de vurgulayan Portakal, "Her zaman çiftçinin ve vatandaşın yanında olan Tahir Büyükakın başkanıma ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Özellikle kırsal kalkınma konusunda özveriyle canla başla mücadele ediyorlar" diye konuştu.
"Büyükşehir çok profesyonel bir şekilde destek verdi"

Üreticilerden Siyami Portakal ise uzun zamandır yumurta tavukçuluğu yaptığını ve ürettiği yumurtaları marketlere, restoranlara ve pazarlara sattığını anlattı.

Büyükşehir’in verdiği tavukların sağlıklı ve yerli ırk olmasının önemine değinen Portakal, şunları kaydetti:

"Tavukların bakımından tutun da beslenmesine kadar birçok konuda Büyükşehir veterinerleri bize teknik destek veriyor. Büyükşehir çok profesyonel bir şekilde destek verdi. Bu kadarını beklemiyordum. 200 tavuktan günlük 190 yumurtanın altına düşmeyeceğimize inanıyorum. Ayrıca köyümüze yapılan hizmetlerden de çok memnunuz. Tahir Büyükakın başkandan Allah razı olsun"

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Genç Model Üst Geçit Kazasında Hayatını Kaybetti

2025-08-20 14:15 - Asayiş

NeXT Sosyal artık tüm uygulama platformlarında

2025-08-21 12:29 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır'da Elektrik Kesintisi Tartışması

2025-08-22 11:53 - Diyarbakır

Başkan Sekmen’e Anjiyo Yapıldı

2025-08-20 14:21 - Asayiş

Diyarbakır’ın ilk Camisi Hangisidir

2025-08-23 00:35 - Diyarbakır

Dicle’nin Bin 500 Yıllık İncisi Zamana Meydan Okuyor

2025-08-23 00:37 - Diyarbakır

Hastaya Şifa Oldular

2025-08-22 10:55 - Sağlık

Cemal Enginyurt’a kötü haber

2025-08-19 14:12 - Siyaset

Yöresel kıyafetler turistlerin ilgisini çekiyor

2025-08-20 13:12 - Bölge

Aile Hekimi yazın su tüketimine ilişkin uyarı yaptı

2025-08-20 14:39 - Sağlık

İlgili Haberler

Naci Görür’den Ankara için endişelendiren uyarı!

14:00 - Güncel

Özlem Gürses ‘ölümle tehdit edildiğini’ açıkladı!

13:57 - Güncel

Mahalle başkanlarına yönelik iftar programı düzenlendi

01:27 - Güncel

Emniyet personeliyle iftar programında buluştu

01:28 - Güncel

Vali Eldivan’dan moral ziyareti

01:32 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Kış Kendini Gösterdi kar geri geldi

15:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın da Aralarında Olduğu 22 İlde Operasyon: 390 Şüpheli Yakalandı, 247 Kişi Tutuklandı

15:48 - Diyarbakır

Foto Kapan Sürprizi: Sırtlan, Çakal ve Oklu Kirpi

15:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da bayrama sayılı günler kala esnaf hazırlıklarını hızlandırdı

15:00 - Diyarbakır

Türkiye Gelişim ve Gençlik Vakfı’ndan Büyük Türkiye Buluşması

14:58 - Diyarbakır