?>

Uzmanlar her 8 kadından birinin meme kanseri olacağını öngörüyor - VİDEOLU

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Ali Kaplan, Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla erken tanının önemine vurgu yaparak, "Meme kanserinin eskiden her 12 kadından 1’inde görüldüğü, artık her 8 kadından 1’inde yani yüzde 12,5 civarında bir etkilenme oranı oluyor" dedi.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Sağlık - 2 yıl önce

Diyarbakır’da doktorlar, Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla bir otelde yaptıkları toplantıda, meme kanserinde gelinen son aşamaları ele alarak değerlendirmede bulundu. Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Muhammet Ali Kaplan, 40 yaşını geçmiş kadınların mamografi taramalarını yaptırmasını önererek, 80 yaşına kadar bir kadının meme kanserine yakalanma oranının yüzde 12 civarında olduğunu söyledi.
Meme kanseri tedavisinin akıllı ilaçlar ve yeni nesil tedavilerin eklenmesi ile ciddi oranda başarıya ulaştığını belirten Prof. Dr. Kaplan, "Meme kanseri hikayesi olsun olmasın, bütün kadınlarımızın mamografi taramalarını KETEM’ler aracılığı ile belli aralıklarda yaptırmalarını istiyoruz. Çünkü erken teşhis imkanı hastalarımızda bu kanserden tamamen kurtulma imkanı sağlıyor. Bunun yanında eğer tarama yapmış veya yapmamış hastalar memelerinde herhangi bir bulgu sapladığında, muhakkak doktora başvurmalarını öneriyoruz. Bu bulguların arasında iki meme arasında bir asimetri olması, simetrinin kaybolması, bunun yanında memede bir kitlenin ele gelmesi, meme başında çökme olması, kanlı bir akıntının olması bunların hepsi kadınlarımızı alarme edip doktora yönlendirmesi gereken şikayetler olup, erken tanı noktasında bizim elimizi güçlendiren bulgulardır" dedi.
Meme kanserinin eskiden her 12 kadından 1’inde görüldüğünü, artık her 8 kadından 1’inde yani yüzde 12,5 civarında bir etkilenme oranı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kaplan, "80 yaşına kadar bir kadının ömrünün bir döneminde meme kanserine yakalanma ihtimali yüzde 12’dir. Bu kadar önemli düzeyde görülen hastalığın muhakkak tanısı ve tedavisinin çok ciddi irdelenmesi ve bilinçlendirilme toplantılarının yapılması bizim için önem arz ediyor. Meme kanseri tanısı konulan hastada tedavisinin erken evrede cerrahi, radyoterapi ve kemoterapi hormon tedavilerinin yanında akıllı ilaçların kullanılması meme kanseri tedavisinde başarıyı ciddi boyuta çıkardı" diye konuştu.
Son dönemde kemoterapilerin ağırlığı yavaş yavaş meme kanserinde kaybolmaya başladığını aktaran Dr. Kaplan, "Artık akıllı ilaçlar, hedef tedaviler, immünoterapiler gibi tedavilerinde çok yoğun olarak meme kanseri tedavilerinde kullanıldığını görüyoruz. Bu tedavilerin kemoterapilere eklenmesi ile tedavi başarı oranlarını çok ciddi boyutlara taşıdığını söylemekte fayda var" şeklinde konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

AB'den Sırbistan'a uyarı: Kosova sınırına askeri yığınak endişe verici

2023-10-02 16:47 - Dünya

Uzmanlar her 8 kadından birinin meme kanseri olacağını öngörüyor - VİDEOLU

2023-10-08 15:33 - Sağlık

Battalgazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde” Gece Kodu” programı düzenlendi

2023-10-05 17:49 - Eğitim

Pakistan'daki saldırılarda yaralı 8 kişi daha hayatını kaybetti

2023-10-01 20:37 - Dünya

Göçmen kaçakçılığı operasyonunda 6 kişi gözaltına alındı

2023-10-04 10:57 - Güncel

Meksika'da kilisenin çatısı çöktü: 7 kişi öldü, 30 kişi enkaz altında

2023-10-02 08:25 - Dünya

Kolombiya'dan gelen gemide 150 kilogram kokain ele geçirildi

2023-10-06 17:17 - Güncel

İstanbul barajlarında doluluk oranı arttı

2023-10-02 11:51 - Güncel

AB'den Türkiye'ye 400 milyon euroluk afet yardımı

2023-10-04 16:23 - Dünya

Hollanda'dan sonra Afganistan'ın İspanya Büyükelçiliği de Kabil'e bağlılık bildiriminde bulundu

2023-10-07 12:15 - Dünya

İlgili Haberler

Adana’da kalp ve damar cerrahisi uzmanları güncel yaklaşımları değerlendirdi

10:37 - Sağlık

Sakinleşmek için yapılıyor, yanlış amaçla uygulanırsa zarara yol açıyor

10:23 - Sağlık

Eczacıdan bağışıklık sistemini güçlendirmek için tavsiyeler

10:33 - Sağlık

Kalori hesabı tarihe karışıyor

10:36 - Sağlık

Nefes darlığı hastalığına dikkat

09:51 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır'ın Tarihi Haburman Köprüsü, Kış Aylarında Kartpostallık Görüntüler Sunuyor

15:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tekel Bayisine Patlayıcı Atan 2 Çocuk Yakalandı

13:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kağıt Toplayıcısından İnsanlık Dersi: Hamit Aslan’ın Hayvanlara Olan Fedakarlığı

13:34 - Diyarbakır

Diyarbakır Final Lisesi Öğrencileri Uluslararası Matematik Olimpiyatında Türkiye’yi Temsil Edecek

13:29 - Diyarbakır

Diyarbakır-Kulp Yolunda Minibüs Şarampolde Asılı Kaldı: Faciadan Dönüldü

13:24 - Diyarbakır