?>

Vali Aksoy sigarayı bırakan vatandaşları tebrik etti

Güncel - 1 yıl önce

Vali Hüseyin Aksoy, geçen yıl 3 bin 200 civarında vatandaşın sigarayı bırakmak üzere bu polikliniklere müracaat ettiğini ve yüzde 25’i aşan bir oranda sigarayı bırakma başarısı yakalandığını söyledi.
Valilik himayesinde ’9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ kapsamında, Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarla sigarayı bırakan vatandaşlara teşekkür belgesi verildi. Sigarayı bırakmak için koydukları iradeden dolayı kendilerini kutlamak istediğini ifade eden Vali Aksoy, yaptığı açıklamada; "Sağlıklı yaşam için sigaradan uzak durmak oldukça önemli bir karar ve bunu hayata geçiren vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Sigaradan uzak durma konusunda şehir olarak önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Sigarayı bırakmak isteyenler için 9 ayrı polikliniğimiz Eskişehir’de faaliyetini sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl 3 bin 200 civarında vatandaşımız sigarayı bırakmak üzere bu polikliniklere müracaat etti. Yapılan çalışmalar sonucunda yüzde 25’i aşan bir oranda sigarayı bırakma başarısı yakalandı. Bu noktada görev alan bütün sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu kararlılığı ortaya koyup sigarayı bırakan bütün vatandaşlarımızı kutluyorum. İlk müracaatında bunu başaramayan ama sonrasında mutlaka irade göstererek sigarayı bırakma konusunda kararlı bir tutum sergileyeceğine inandığımız vatandaşlarımızı da yeniden bu kliniklere müracaat etmeye davet ediyorum. Sağlıklı yaşam için sigaradan uzak durmak oldukça önemlidir. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ve herkese sigarasız günler diliyorum." dedi.
Sigarayı bırakan vatandaşlara belgelerini takdim eden Vali Aksoy, merkezde bulunan poliklinikleri gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’ın Nüfusu 2024 Yılında Artışa geçti

2025-02-06 13:20 - Diyarbakır

Galeria Sitesi 'Galeria Yaşam Merkezi' Olarak Yeniden İnşa Edilecek

2025-02-04 16:55 - Diyarbakır

ABD’ye ait 2 adet F-35 savaş uçağı Japonya’ya acil iniş yaptı

2025-02-05 11:32 - Dünya

Kanser tedavisinde en etkili yöntem: Bilimsel ve kanıta dayalı tedavi yöntemleri

2025-02-06 13:03 - Sağlık

Merkezefendi’de buz pateni coşkusu devam ediyor

2025-02-03 20:27 - Spor

Diyarbakır'da Sosyal Konut Hamlesi Başlıyor

2025-02-03 14:37 - Diyarbakır

Bismil Alibey Ortaokulu Öğrencilerinden Kaymakam Hasar’a Ziyaret

2025-02-06 12:15 - Diyarbakır

Büyükçekmece’de sis içinde gün batımı kartpostallık manzara oluşturdu

2025-02-02 10:13 - Güncel

Ziraat Türkiye Kupası: Boluspor: 1 - Galatasaray: 1 (Maç devam ediyor)

2025-02-06 16:58 - Spor

Hantepe Köy Okulu Yenilendi

2025-02-05 11:01 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Türkiye'den KKTC kararı

13:25 - Güncel

TVHB Başkanı Eroğlu: tüm meslektaşlarımızı anıyoruz

10:57 - Güncel

Obruk tehdidi sürüyor

10:58 - Güncel

Çocuklar bu projeyle teravihe koşuyor

11:00 - Güncel

Eber Gölü’nden sevindirici haber geldi

11:00 - Güncel

Günün Manşetleri

Ramazan Bayramı öncesi Diyarbakır’da kahveye yoğun ilgi

12:57 - Diyarbakır

Mehdi Eker’e FAO Genel Direktörlüğü için adaylık

12:10 - Diyarbakır

 Diyarbakır’da parkta köpek dehşet saçtı

11:49 - Diyarbakır

Diyarbakır'da araç evin duvarına çarptı: 2 yaralı

11:03 - Diyarbakır

Diyarbakırlı 8 yaşındaki Meriç Rüzgar Kocabaş’tan büyük başarı

10:49 - Diyarbakır