?>

Vali Ekinci, aşı uygulama noktasında vatandaşlarla bir araya geldi

Aşı uygulama noktasını ziyaret eden Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “1 Ocaktan itibaren 49 ölümümüz gerçekleşti Bingöl’de. Ölümlerin yüzde 99’u ne yazık ki ya aşı olmamış yada tek doz aşı olmuş vakalardan oluşuyor’’ dedi..

Güncel - 5 yıl önce

Aşı uygulama noktasını ziyaret eden Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “1 Ocaktan itibaren 49 ölümümüz gerçekleşti Bingöl’de. Ölümlerin yüzde 99’u ne yazık ki ya aşı olmamış yada tek doz aşı olmuş vakalardan oluşuyor’’ dedi. Bingöl Valisi Kadir Ekinci ile Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Sağlık Müdürlüğü’nün Genç Caddesi üzerinde kurulu olan aşı uygulama noktasını ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü M. Emin Gündoğdu’dan aşılama çalışmalarına dair bilgi alan Vali Ekinci, sağlık çalışanlarına da kolaylıklar diledi. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Vali Ekinci, 140 sağlık personelinin tüm gün il genelinde aşılama çalışmalarına hızlı bir şekilde sürdüğünü söyledi. Vali Ekinci, “Yaklaşık iki yıldır tüm dünya çapında pandemi ile mücadele ediliyor. Bu kapsamda tüm sağlık çalışanlarımıza tekrar tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sadece hastanelerde değil, aynı zamanda bu tarz seyyar çadırlarımızda vatandaşımıza bu hizmeti götürdükleri gibi kırsal alanlarda da köylerimizde bu hizmeti götürüyor. Bingöl’de tüm köylerimiz aşı kapsamında iki defa gezilmiştir. Bunun yanı sıra bünyesinde 50’den fazla işçi çalıştıran firmalarımız ikinci kez gezilerek, şuan sağlıkçılarımız tarafından yapılıyor. Aşı kapsamında yaklaşık 140 personelimiz tüm gün Bingöl genelinde aşılama çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ediyorlar” dedi. “1 Ocaktan itibaren 49 ölüm gerçekleşti” Bingöl’de son zamanlarda aşı oranında ciddi anlamda yükseliş olduğunu fakat vaka oranlarının hala yüksek olduğunu kaydeden Vali Ekinci, şunları söyledi: “Bu da aşı oranının yükselmesini gerektiriyor. Ne yazık ki son günlerde özellikle maske, mesafe konusunda taziyeler ve düğünler başta olmak üzere Bingöllü vatandaşlarımızın bu noktada hassasiyetini kaybettiğini görüyoruz. Bugüne kadar bizim 1 Ocaktan itibaren 49 ölümümüz gerçekleşti Bingöl’de. Allah hepsine rahmet eylesin. Bu vakaların, ölümlerin yüzde 99’u ne yazık ki ya aşı olmamış yada tek doz aşı olmuş vakalardan oluşuyor. Onun için aşının faydasını, koruyuculuğunu Bingöl’deki istatistiklerden de görüyoruz.” 96 vatandaşın hastanede tedavi gördüğünü kaydeden Vali Ekinci, “Şuan hastanede yatan 86 vatandaşımız var. 10 vatandaşımız da yoğun bakımda yatıyor. Ve bunlarda istatistiğe baktığımız zamanda aynı şekilde ya aşılarını tamamlamamış yada aşılarını olmamış vatandaşlar olduğunu görüyoruz. Görüyoruz ki tam aşılanan vatandaşlarımız şayet yakalanırsa bu hastalığı çok hafif anlatıyorlar. Şuna Yayladere ve Kiğı ilçelerimiz mavi kategoride, Adaklı ve Yedisu ilçelerimiz sarı kategoride, diğer ilçelerimiz merkez dahil olmak üzere Turuncu kategoride yer alıyor. Aşılama oranımız da yüzde 57.1. İnşallah çok yakın zamanda biz yüzde 65 oranını yakalarız diye düşünüyorum” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Bakanlığınca, Covid-19 ile mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanan; birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı miktarı 85 milyonu geçti.

2021-08-17 00:00 - Güncel

Hastayla doktor tartıştı, doktor kafasından yaralandı

2021-08-12 00:00 - Güncel

Beşiktaş’ın golcüsü Batshuayi, İstanbul’a geldi

2021-08-17 00:00 - Spor

Kulp’ta, dolandırıcılığa karşı vatandaşlara broşür dağıtıldı

2021-08-17 00:00 - Güncel

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Koşusu’nu Queen Salima kazandı

2021-08-17 00:00 - Güncel

Hakkarili annelerin eylemi 14. haftada

2021-08-13 00:00 - Güncel

TÜGVA’dan lise öğrencilerine kaynak kitap desteği

2021-08-17 00:00 - Güncel

Elazığ’da örtü yangını

2021-08-17 00:00 - Güncel

Ceylan Karavil Park’ta akvaryuma yoğun ilgi

2021-08-13 00:00 - Kültür Sanat

Dr. Erkman: “Aşırı sıcaklar 4 yaş altı çocukları etkiliyor”

2021-08-13 00:00 - Sağlık

İlgili Haberler

Yaşlılar ebru sanatıyla kendi eserlerini ortaya çıkardı

10:51 - Güncel

Ağın’daki badem üretim alanlarında inceleme

10:52 - Güncel

Bayburt’ta öğrencilere gıda kaybı ve israfı konusunda eğitim verildi

10:55 - Güncel

Kapadokya Değer Ödülleri’ne başvurular başladı

13:09 - Güncel

TESK 22. Olağan Genel Kurulu’nda Mehmet Yiğiner seçime tek aday olarak girecek

13:09 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Kamyonette sıkışan sürücü kurtarıldı

00:07 - Diyarbakır

GoTürkiye’nin 7 bölgelik tanıtım yolculuğu Diyarbakır’da tamamlandı

16:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kuru meyve ve çerez tezgâhları doldu

15:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’daki viyadük faciasında yeni karar

15:07 - Diyarbakır

Narin Güran davasında yeni duruşma

14:53 - Diyarbakır