?>

Van'da binlerce kişi tek ses oldu: Ordular Gazze'ye

Siyonist işgal çetesinin akşam saatlerinde Gazze'deki Ehli Arap Hastanesi'ne düzenlediği saldırının ardından Van Beşyol Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi, İslam ülkelerine seslendi. Vatandaşlar hep bir ağızdan, "Ordular Gazze'ye" çağrısı yaptı.

- - 3 yıl önce

İşgalci siyonistlerin dünyanın gözü önünde gerçekleştirdiği Ehli Arap Hastanesi'ndeki soykırım girişimini lanetlemek için Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce Vanlı, Filistin'e destek, siyonist işgal rejimine lanet okudu.
Van SDİ öncülüğünde, tekbir ve sloganlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından meydanda buluşan vatandaşlar, hep bir ağızdan İslam ülkelerinin liderlerine seslendi.
STK'ların yanı sıra siyasi parti temsilcilerinin katıldığı protesto gösterisinde halk, sözlü kınamaların yerine fiili adımların atılmasını istedi.
Alanda sık sık "Ordular Gazze'ye", "Mehmetçik Gazze'ye", "Müslümanlar Cihada" sloganları atılarak dualar edildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu programda STK temsilcileri konuşma yaptı.
"İnşallah büyük bir fethin arifesindeyiz"

Van SDİ adına konuşan Van YYÜ Camii İmam Hatibi Alaattin Demirel, "Yüzyıla yakındır İslam topraklarını işgal ederek, kadın, yaşlı, çocuk demeden katlederek habis bir kanser gibi büyüyen israilin zulümlerini tel'in için toplandık. Bunca zamandır zalimlere karşı nefretimizi haykırdık. Kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissederek kıyama durduk. İnşallah büyük bir fethin arifesindeyiz. Kafir israil, ne kadar zulmederseniz edin, ne kadar kan dökerseniz dökün. Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü, Filistin'i bizden alamayacaksınız" dedi.

Van SDİ Dönem Başkanı Mehmet Ali Uca, "Gazze'de yaşanan soykırıma sessiz kalmıyoruz. Bizler susmayacağız, bugün susmadığımız gibi yarın da susmayacağız. israillileri korkutmaya devam edeceğiz. Biliyoruz ki israilliler korkularından dolayı bu saldırıları gerçekleştiriyor. Buradaki insanların gösterdiği tepkiyi, üst kademeden de bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kadın, erkek, çocuk, yaşlı ve gençlerden oluşan binlerce kişi gözyaşlarıyla dua etti.
Geç saatlere kadar devam eden protesto gösterisi, öğle namazında yapılacak kitlesel basın açıklamasıyla devam edecek. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da 97 kilo toz esrar ele geçirildi

2023-10-11 11:02 - Diyarbakır

Gazze'ye yönelik saldırılar bugün TBMM'de görüşülecek

2023-10-12 09:31 - -

ASİM'den Filistin, Gazze resim sergisi

2023-10-14 15:55 - -

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Afrika İş ve Ekonomi Forumu’nda konuştu

2023-10-13 20:19 - Dünya

Tıp Fakültesi hastanesinde bomba alarmı: Acil servis boşaltıldı

2023-10-11 12:33 - Güncel

Şırnak’ta, Filistin’e destek için basın açıklaması düzenlendi

2023-10-14 18:52 - -

Gazze'de insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşet yaşanmaktadır

2023-10-17 21:10 - Güncel

Dünya Alimler Birliğinden "Kardeşlerinizi katillere bırakmayın" çağrısı

2023-10-12 10:38 - Dünya

Diyarbakır’da 303 kilo skunk ele geçirildi - VİDEOLU

2023-10-13 10:34 - Güncel

CENTCOM: ABD savaş uçakları Orta Doğu'ya ulaştı

2023-10-14 13:50 - -

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Lice-Bingöl yolunda feci kaza: Otomobil ile TIR kafa kafaya çarpıştı, 2 kişi öldü

04:02 - Diyarbakır

Diyarbakır’da acı olay evinde ölü bulundu

20:12 - Diyarbakır

Diyarbakırlıları serinleten kurtarıcı

15:32 - Diyarbakır

Diyarbakır Dağkapı Çocuk Hastanesinde Gerginlik

15:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’da dağlık alanda yangın

14:33 - Diyarbakır