?>

Van’da doğa gezisi ve fotoğraf etkinliğine yoğun ilgi

Van Büyükşehir Belediyesi, Gevaş’ın Altınsaç Mahallesi’nde bulunan Aziz Thomas Manastırı’na düzenlediği doğa gezisi ve fotoğraf etkinliği yoğun ilgi gördü..

Kültür Sanat - 5 yıl önce

Van Büyükşehir Belediyesi, Gevaş’ın Altınsaç Mahallesi’nde bulunan Aziz Thomas Manastırı’na düzenlediği doğa gezisi ve fotoğraf etkinliği yoğun ilgi gördü. Van Büyükşehir Belediyesinin kültürel etkinlikleri sürüyor. Bu kapsamda ikincisi düzenlenen doğa gezisi ve fotoğraf etkinliği doğaseverlerden yoğun ilgi gördü. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik, doğa ve tarihin Van Gölü’yle buluştuğu eşsiz noktalardan biri olan Altınsaç Mahallesi’ndeki Aziz Thomas Manastırı’na gerçekleştirildi. Yamaç paraşütü de yapılan etkinliğe 210 doğasever ve vatandaş katıldı. Sabah saatlerinde Van Büyükşehir Belediyesine ait araçlarla ücretsiz olarak alınan doğaseverler Altınsaç Mahallesi’ne geldi. Buradaki ikramların ardından hazırlıklarını tamamlayan katılımcılar, yaklaşık 2 kilometrelik dağ tırmanışı gerçekleştirdi. Zorlu bir tırmanışın ardından Aziz Thomas Manastırı’nın bulunduğu tepeye ulaşan doğaseverlere burada semaver çayı ikram edildi. Daha önce birçok doğa gezisine katıldığını belirten İnan Bozkar, “Van Büyükşehir Belediyesinin böyle bir çalışma yapması çok güzel, insanları doğa ve tarihle buluşturması çok anlamlı. İlimizde yer alan sanat tarihi değeri olan önemli yapıların tanıtılması gerekiyor. Özellikle öğrencilerin buraları gezme fırsatı olmuyordu. Bu etkinlik onlar için de şans oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. “İlk defa buralara gelme şansım oldu” Yapılan etkinliği çok beğendiğini belirten doğasever Ayşe Arslanbaş, “Etkinlik çok güzel. Muhteşem bir doğa eşliğinde trekking yaptık. İlk defa buralara gelme şansım oldu. Her şey çok güzel, bu tür etkinliklerin devam etmesini istiyoruz. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde öğrenci olduğunu belirten Şevval Bilici ise “Buraya Van Büyükşehir Belediyesinin organizasyonunda geldik. Çok güzel bir etkinlik, doğayla iç içe olan buradaki tarihi manastırı görme şansımız oldu. Stresten uzak güzel bir gün geçirdik. Her şey için teşekkür ediyoruz” dedi. Doğa ve tarihin Van Gölü’yle eşsiz buluşmasına şahitlik eden katılımcılar, bol bol fotoğraf çektirerek bu anları ölümsüzleştirdi. Tırmanışın ardından katılımcılara yemek ikramı da yapıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Tesla uygulamasına erişim sorunu: Sürücüler araçlarına binemedi

2021-11-20 00:00 - Ekonomi

İçişleri Bakanı Soylu: ″Bataklık operasyonu Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu suç geliri operasyonudur ve bu operasyon kapsamında 73 sanık hakkında iddianame düzenlenmiş ve 2 milyar TL’lik mal varlığına el konulmuştur″

2021-11-22 00:00 - Güncel

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarında çalışmalar devam ediyor

2021-11-16 00:00 - Güncel

Çikolata kisti ve bağırsağını tıkayan lezyon alındı, yaşam kalitesi arttı

2021-11-22 00:00 - Sağlık

Minikler ″Bremen Mızıkacıları″ ile doyasıya eğlendi

2021-11-22 00:00 - Kültür Sanat

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: ″2022 yılı için 51 bin 603 kişi askerlik için başvurdu.″

2021-11-16 00:00 - Güncel

Üreme problemi olan erkekler dikkat

2021-11-22 00:00 - Sağlık

Elazığ’da 210 kilo esrar, 1 kilo skunk ele geçirildi

2021-11-16 00:00 - Güncel

Uzmanlar her 5 kadından 1’inde görülen ama fark edilmeyen miyomlara karşı uyardı

2021-11-18 00:00 - Sağlık

’Diyabet Günü’nde farkındalık etkinliği

2021-11-15 00:00 - Sağlık

İlgili Haberler

Merkezefendi’de halk oyunları kurs kayıtları başladı

10:28 - Kültür Sanat

Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak

10:16 - Kültür Sanat

"Ankara’da deniz mi vardı?" sözü gerçek oldu: 66 milyon yıllık fosil bulundu

10:17 - Kültür Sanat

Tuzla 3’üncü Mercan Caz Günleri coşkusu Ezginin Günlüğü’yle sona erdi: "Tuzla’da sanat, yeşil ve eğlence var"

10:27 - Kültür Sanat

Kutnu kumaşının küçük parçaları geri dönüşümle hediyelik eşyaya dönüşüyor

10:02 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yıkımın Ortasında Eğitimi Sürdürme Mücadelesi

20:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın enerji talepleri Bakan Bayraktar’a taşındı

17:21 - Diyarbakır

TEKNOFEST 2026’nın teknoloji finalleri Diyarbakır’da başladı

16:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da hafif ticari araç refüje çarpıp yan yattı: 1 yaralı

15:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kahve zarflarına Osmanlı dokunuşu

15:52 - Diyarbakır