?>

Van'da Süleyman Han Camii ibadete açıldı!

2 bin 700 yıllık görkemli Van Kalesi'nin zirvesindeki Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restorasyon çalışmalarının ardından yeniden ibadete açıldı.

Bölge - 2 yıl önce

Osmanlı Devleti'nin yöreye hakimiyetini gösteren sembol bir yapı olan Van Kalesi'nin zirvesindeki Süleyman Han Camii’nin restorasyon çalışmaları tamamlandı. Dünyadaki sayılı eski yapılardan biri olan Van Kalesi, aradan geçen 2 bin 700 yıla rağmen bugün büyük kısmıyla hala tüm görkemiyle ayakta duruyor. Urartu Kralı 1. Sarduri tarafından milattan önce 840-825 yıllarında Van Gölü kıyısına inşa edilen kalenin zirvesinde ise Süleyman Han Camii yer alıyor. Van Kalesi'nin siluetini etkileyen önemli kalıntılardan biri olan cami; Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Van Valiliği tarafından restore edildi. Restorasyon çalışmaları tamamlanan cami, bugün Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık’ın kıldırdığı Cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Kılınan namaz sonrası açıklamalarda bulunan Van Valisi Ozan Balcı, şehrin imar ve inşa edilmesi anlamında büyük gayretlerin olduğunu belirtti. Bu çalışmaların vatandaşın huzuru, refahı ve esenliği için yapıldığını ifade eden Vali Balcı, "Burada valilik başta olmak üzere; siyasetçilerimiz, milletvekillerimiz, iş dünyamız, çiftçilerimiz, işçilerimiz, basınımız, bürokrasimiz, üniversitemiz toplumun bütün kesimleriyle beraber birbirimizi severek kaynaşarak gelecek kuşaklara hazırlamaya çalışıyoruz. Burada güzel işler oluyor. Bu işleri de inşallah artırarak devam edeceğiz” dedi. “Camimizi bugün ibadete açtık”

Görkemli Van Kalesi’nde fetih hatırası olarak Osmanlı Cihan Devleti tarafından bir cami inşa edildiğini hatırlatan Balcı, “Bu cami tarihin değişik döneminde restore edilmişti. Daha sonra biz de yeniden restore ettirdik. Restorasyonu biten camimizi bugün ibadete açtık. Güzel bir eser oldu. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. Bizler sadece bu caminin restorasyonu değil, eski Van şehrinde yer alan 700 yıllık Ulu Cami, Kızıl Minareli Cami ve Horhor Cami'nin de ihalesini yaparak restorasyonlarını başlattık. Eski Van şehrini de ayağa kaldırdığımız zaman kentin kültür ve turizmine çok büyük değer katmış olacağız” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Bakan Uraloğlu: 330 bin siber saldırı tespit edildi

2024-04-13 13:35 - Bilim ve Teknoloji

Tehlikesi gerçek, Zekası yapay: SimSimi Robotu!

2024-04-16 13:20 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde 12 yeni daire başkanı ve 2 yeni genel sekreter

2024-04-16 12:24 - Diyarbakır

Diyarbakır'da yetişen Zuzubak Otu nedir? faydaları nelerdir

2024-04-19 15:03 - Diyarbakır

Diyarbakır'da iki otomobil çarpıştı: 12 yaralı

2024-04-16 07:22 - Diyarbakır

Aile hekiminin Bitcoin nedeniyle intihar ettiği ortaya çıktı

2024-04-15 11:12 - Diyarbakır

Ara tatil sonrası ilk ders zili bugün çaldı

2024-04-15 07:57 - Eğitim

Diyarbakır'da Adliye çıkarılan şüphelilere bıçaklı saldırı girişimi

2024-04-18 17:08 - Diyarbakır

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş, Diyarbakır sakinlerini uyardı: 4 İlçede Elektrik Kesintisi!

2024-04-15 13:30 - Diyarbakır

Diyarbakır’da bir kadın kendini 14. kattan boşluğa bıraktı

2024-04-15 21:47 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Vali Taşyapan’dan Yüksekova mesaisi

09:48 - Bölge

Tescilli savat sanatı genç kuşaklara aktarılıyor

10:57 - Bölge

Kızılay'dan 8 Mart ziyareti

11:00 - Bölge

Mardin’de Kaçak Elektrik Zarara Yol Açtı!

10:46 - Bölge

Siirt ve Şırnak İçin Kuvvetli Yağış ve Kar Uyarısı

13:26 - Bölge

Günün Manşetleri

Çüngüş’teki İtalyan Köyü Turizm İçin Gün Sayıyor

11:13 - Diyarbakır

Dicle Elektrik Diyarbakır’ın Tarihi Mirasına Işık Tutuyor

10:58 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Askıda Döner uygulaması

10:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Uluslararası İftar Buluşması

00:27 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 112 Yıllık Ziya Gökalp İlkokulu’nda Ramazan Buluşması

00:24 - Diyarbakır