?>

Vatandaşlara 30 Haziran'a Kadar Süre Verildi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya'da kurulan konteyner kentlerde tahliye süreci başladı. Yetkililer, vatandaşların yeni yapılan deprem dayanıklı konut ve yaşam alanlarına yerleştirildiğini belirterek, mevcut konteynerlerin 30 Haziran 2026 tarihine kadar boşaltılmasını istedi.

Bölge - 2 ay önce

6 Şubat depremlerinin ardından evleri yıkılan veya ağır hasar alan vatandaşların geçici barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Malatya genelinde kurulan konteyner kentlerde tahliye süreci başladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Malatya Valiliği tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlara resmi tebligatlar ulaştırıldı.
Kentteki en büyük geçici yerleşim alanlarından biri olan Teknokent Konteyner Kent'in kapatılacağı bildirilirken, vatandaşların kendilerine tanınan süre içerisinde tahliye işlemlerini tamamlamaları istendi.

Vatandaşlara 30 haziran 2026 tarihine kadar süre tanındı

Yetkililer tarafından dağıtılan tebligatlarda, konteynerlerde yaşayan vatandaşların 30 Haziran 2026 tarihine kadar kendilerine tahsis edilen yaşam alanlarını boşaltmaları gerektiği ifade edildi. Tahliye sürecinin planlı şekilde yürütüldüğü belirtilirken, vatandaşların yeni yapılan deprem dayanıklı konutlara ve alternatif barınma alanlarına yerleştirildiği kaydedildi.

Demirbaş eşyalar eksiksiz teslim edilecek

Resmi tebligatlarda ayrıca konteynerlerde bulunan demirbaş eşyaların eksiksiz ve ilk teslim edildiği şekilde teslim edilmesi gerektiği vurgulandı. Yetkililer, tahliye sırasında herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için vatandaşların belirtilen kurallara uymalarının önem taşıdığını belirtti.

Kalıcı konutlara geçiş süreci devam ediyor

Malatya'da deprem sonrası başlatılan yeniden inşa çalışmaları kapsamında binlerce depremzede kalıcı ve güvenli konutlarına kavuşmaya devam ediyor. Konteyner kentlerin kademeli olarak boşaltılmasıyla birlikte, afet sonrası geçici barınma sürecinin de önemli ölçüde sona ermesi hedefleniyor.
Yetkililer, vatandaşların tahliye ve yerleştirme süreçleriyle ilgili AFAD ve ilgili kurumlarla iletişim halinde olmalarını istedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Öğrencilerin geliştirdiği otonom araç, görüntü işleyerek hareket ediyor

2026-05-28 11:56 - Bilim ve Teknoloji

42 yıl sonra aynı sırada buluştular

2026-05-24 14:16 - Güncel

Sosyal Medyada “Donald Trump Saçlı Manda

2026-05-28 13:00 - Dünya

İsrail Savunma Bakanı Katz: İsrail ordusu, Beaufort Sırtı’nı ele geçirdi

2026-05-31 10:29 - Dünya

Gazze’de Sivillerin Bulunduğu Binaya Hava Saldırısı

2026-05-28 12:54 - Dünya

Afganistan’da Bayram Sevinci: Yetim Çocuklara Maaş ve Giyim Yardımı

2026-05-28 12:51 - Dünya

Diyarbakır’da Kurban Bayramı’nın İlk Gününde Hava Nasıl Olacak?

2026-05-27 01:41 - Diyarbakır

Kahramanmaraş’ta Yürek Yakan Bayram

2026-05-27 10:22 - Güncel

Diyarbakır'da Tarihi Çarşılar Rengârenk Tezgâhlarla Doldu

2026-05-25 10:34 - Diyarbakır

Karşıya Geçmek İsterken İki Araç Çarptı

2026-05-30 11:37 - Asayiş

İlgili Haberler

Yüksekova’da "Planlı Tarımsal Üretim" için saha kontrolleri sürdürülüyor

08:27 - Bölge

Sıcaktan bunalan inekler çareyi gölette buldu

08:30 - Bölge

Kaymakamı Volkan Hülür, Esendere Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu

08:32 - Bölge

40 dereceyi gören havalarda arılar için tedbir alın çağrısı

08:36 - Bölge

15 Temmuz gazileri Gabar’da petrol üretim tesisini gezdi

10:51 - Bölge

Günün Manşetleri

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Trafik Işığındaki Anne Kuşun Yuva Mesaisi

12:44 - Diyarbakır