6 Şubat depremlerinin ardından evleri yıkılan veya ağır hasar alan vatandaşların geçici barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Malatya genelinde kurulan konteyner kentlerde tahliye süreci başladı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Malatya Valiliği tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, konteyner kentlerde yaşayan vatandaşlara resmi tebligatlar ulaştırıldı.
Kentteki en büyük geçici yerleşim alanlarından biri olan Teknokent Konteyner Kent'in kapatılacağı bildirilirken, vatandaşların kendilerine tanınan süre içerisinde tahliye işlemlerini tamamlamaları istendi.
Vatandaşlara 30 haziran 2026 tarihine kadar süre tanındı
Yetkililer tarafından dağıtılan tebligatlarda, konteynerlerde yaşayan vatandaşların 30 Haziran 2026 tarihine kadar kendilerine tahsis edilen yaşam alanlarını boşaltmaları gerektiği ifade edildi. Tahliye sürecinin planlı şekilde yürütüldüğü belirtilirken, vatandaşların yeni yapılan deprem dayanıklı konutlara ve alternatif barınma alanlarına yerleştirildiği kaydedildi.
Demirbaş eşyalar eksiksiz teslim edilecek
Resmi tebligatlarda ayrıca konteynerlerde bulunan demirbaş eşyaların eksiksiz ve ilk teslim edildiği şekilde teslim edilmesi gerektiği vurgulandı. Yetkililer, tahliye sırasında herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için vatandaşların belirtilen kurallara uymalarının önem taşıdığını belirtti.
Kalıcı konutlara geçiş süreci devam ediyor
Malatya'da deprem sonrası başlatılan yeniden inşa çalışmaları kapsamında binlerce depremzede kalıcı ve güvenli konutlarına kavuşmaya devam ediyor. Konteyner kentlerin kademeli olarak boşaltılmasıyla birlikte, afet sonrası geçici barınma sürecinin de önemli ölçüde sona ermesi hedefleniyor.
Yetkililer, vatandaşların tahliye ve yerleştirme süreçleriyle ilgili AFAD ve ilgili kurumlarla iletişim halinde olmalarını istedi.