?>

Venezuela Seferberlik İlan Etti, ABD Hava Sahası Uyarısı Geldi

Venezuela’nın başkenti Karakas’ta askeri tesisler ve petrol altyapısının hedef alındığı öne sürülen hava saldırıları sonrası hükümet seferberlik ilan etti. Saldırı emrinin ABD Başkanı Donald Trump tarafından verildiği iddia edilirken, ABD Uçuş İdaresi Venezuela hava sahası için yasak kararı aldı.

Dünya - 3 gün önce

Karakas’ta Gerilim Tırmanıyor

Venezuela’nın başkenti Karakas’ta gece saatlerinde meydana gelen patlamalar bölgede büyük paniğe yol açtı. Yerel kaynaklar, askeri tesisler ile bir petrol rafinerisinin hedef alındığını öne sürerken, saldırıların ardından bazı noktalardan yoğun dumanların yükseldiği bildirildi. Kentin çeşitli bölgelerinde elektrik kesintileri yaşandığı da gelen bilgiler arasında yer aldı.
Venezuela hükümeti, yaşanan gelişmelerin ardından ülke genelinde seferberlik ilan edildiğini duyurdu. Yapılan resmi açıklamada, ABD’nin sivil ve askeri noktalara yönelik saldırılar gerçekleştirdiği iddia edilerek, “ABD’nin askeri saldırganlığını reddediyoruz. Ülkemizin kaynakları ele geçirilemeyecek” ifadeleri kullanıldı.

Trump İddiası ve ABD’den Hava Sahası Kararı

ABD merkezli yayın kuruluşu CBS News, saldırı talimatının ABD Başkanı Donald Trump tarafından verildiğini ileri sürdü. Haberde, Venezuela’da askeri hedefler dahil olmak üzere çeşitli noktalara operasyon düzenlendiği iddiasına yer verildi.
Öte yandan ABD Federal Havacılık İdaresi (FAA), Venezuela’da yaşandığı bildirilen patlamaların ardından dikkat çeken bir karar aldı. Yayınlanan NOTAM’a göre, ABD saatiyle 3 Ocak 06.00’dan itibaren, tüm irtifalarda ABD’ye ait uçakların Venezuela hava sahasına girişleri ikinci bir duyuruya kadar yasaklandı.

Bölgeden Tepkiler: OAS ve BM’ye Acil Çağrı

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Karakas’ın saldırı altında olduğunu öne sürerek, “Venezuela’ya saldırdılar. Füzelerle bombalanıyor. Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) ve Birleşmiş Milletler derhal toplanmalı” çağrısında bulundu.

Gözler Uluslararası Toplumda

Yaşanan gelişmelere ilişkin ABD yönetiminden henüz resmi ve kapsamlı bir açıklama yapılmazken, uluslararası toplumdan gelecek tepkiler merakla bekleniyor. Bölgedeki diplomatik kaynaklar, iddiaların doğrulanması ve olası bir askeri tırmanmanın önlenmesi için önümüzdeki saatlerin kritik olduğuna dikkat çekiyor.

KAYNAK : İLKHA 
Haftanın Öne Çıkanları

Eski Vekil ve Antalya Barosu Başkanı Hayatını Kaybetti

2025-12-29 13:23 - Asayiş

Muharrem İnce’ye verilen görev! CHP’de değişim

2025-12-29 13:18 - Siyaset

Emekli için seyyanen zam şoku

2025-12-28 14:04 - Ekonomi

Yolsuzluk soruşturmasında 2 kişi tahliye edildi

2026-01-02 14:29 - Asayiş

CHP'nin 38. Kurultayı iptal mi edilecek?

2026-01-02 14:18 - Siyaset

DEAŞ operasyonunda şehit olan 3 polisin kimlikleri belli oldu

2025-12-29 12:42 - Asayiş

SGK Uzmanı Özgür Erdursun en düşük emekli maaşını açıkladı!

2025-12-30 14:28 - Ekonomi

Gelecek Partisi'nden istifa açıklaması!

2025-12-30 14:36 - Siyaset

Ankara Kulisleri Hareketlendi

2025-12-28 13:55 - Siyaset

Korkutan Deprem…

2025-12-31 12:37 - Güncel

İlgili Haberler

İsrail Bayraklı Kıyafetleri Giydiler!

13:32 - Dünya

Görüntü Umreden! Bakışlar Olay Oldu

13:16 - Dünya

ABD’de Müslüman Belediye Başkanından İsrail’i Kızdıran İlk Gün Kararları

14:23 - Dünya

Meksika'da 6.5 büyüklüğünde deprem: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

14:22 - Dünya

Karakas’ta alevler yükseliyor: ABD savaş uçakları vurdu, Maduro’dan topyekûn savaş yanıtı!

14:20 - Dünya

Günün Manşetleri

Eğil Belediyesi’nden Kırsal Okula Kış Desteği

16:51 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Vatandaşlar Duraklardan Şikâyetçi

15:08 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Hastanesi’ndeki Yangınla İlgili Açıklama

14:43 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Yürek Isıtan Yardım

14:18 - Diyarbakır

3 Ocak Şehitleri Diyarbakır’da Dualarla Anıldı

14:16 - Diyarbakır