?>

Yarım asırlık esnafının tek hayali yeni işyerine kavuşmak

Depremde yıkılan Malatya Bakırcılar Çarşısı'nın esnafı Abdulkadir Tekül, geçici bakırcı pazarında çalışarak ekmeğini kazandığını ancak yeni işyerinde çalışmak için çarşının dört gözle bitmesini beklediklerini ifade etti.

Bölge - 11 ay önce

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, X Platformu hesabında, "Birileri boykot çağrılarıyla ekonomimizi baltalamaya, insanımızın alın terini hedef almaya çalışsın. Biz 180 bin işçimizle esnafımızın yanındayız. Depremin izlerini siliyoruz. Çarşılarımızı ihya ediyoruz. Yeni ticaret alanları açıyoruz. Ekonomisi güçlü Türkiye ile inşa edilecek daha çok hayat var. Burası Malatya." diye depremde yıkılan Malatya Bakırcılar Çarşısı'nın esnafı Abdulkadir Tekül'ün videosunu paylaştı.
Esnaf Abdulkadir Tekül, yaşadığı zorlukları ve yeni bakırcılar çarşısıyla ilgili umutlarını paylaştığı videoda, geçici çarşıdaki çalışmalarının yanı sıra yeni çarşıya olan heyecanını dile getirdi.

"Baba mesleğini 50 yıldır sürdürüyorum"

50 yıldır bıçak bileme ve polisaj işiyle geçimini sağladığını belirten esnaf Abdulkadir Tekül,  "Babamın isteğiyle yıllardır sabah dükkanıma gelir, akşama kadar çalışırım. 4 çocuğum var. Çok şükür aç kalmadık, açıkta kalmadık. Bakırcılar Çarşısı, nostalji çarşısı olarak biliniyordu. Maalesef 6 Şubat depremlerinde yıkıldı. Depreme gece 04.17’de yakalandık. O gün çocuklarım doğum günümü kutlamak için planlama yapmıştı, ancak deprem olunca kendimizi sokaklara attık. Doğum günümü kutlamadık ve bir daha kutlamayı da düşünmüyorum." dedi.

"Yeni çarşının bitmesini dört gözle bekliyoruz"

Deprem sonrası yaşadığı zorluklara rağmen umudunu koruyan Tekül, yeni bakırcılar çarşısının yapım sürecine ilişkin duygularını şöyle paylaştı:
"Şu an geçici bakırcı pazarında çalışıyor, ekmek paramızı kazanıyoruz. İnşallah yeni çarşı bittiğinde büyük bir heyecan ve zevkle gidip çalışacağız. Dört gözle oranın bitmesini bekliyoruz. Müşterilerimiz de 'Bakırcı pazarınız yapılıyor, geleceksiniz, tekrar o günleri göreceğiz' diyorlar." ifadesini kullandı.

"En büyük hayalim, bakırcı pazarındaki dükkanımda bakanımızla oturup geçmiş günleri yad etmek"

Tekül, sürecin hızlanmasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un varlığının önemine dikkat çekerek, "Sayın Bakanımız Murat Kurum'un desteği bize gerçekten büyük güç veriyor. Hızlandırmayı başardı. En büyük hayalim, bakırcı pazarındaki dükkanımda bakanımızla oturup geçmiş günleri yad etmek." ifadelerini kullandı. 
Haftanın Öne Çıkanları

Hintliler ve Kürtler: Dilsel ve Kültürel Bağlantılar Üzerine Bir İnceleme

2025-04-03 15:47 - Kültür Sanat

Bu şifalı otu çoğu kişi bilmiyor, en çok hangi bölgede yetişiyor

2025-04-04 12:09 - Diyarbakır

Herkes bunun faydasını araştırmaya başladı!

2025-04-04 13:36 - Diyarbakır

Dicle’de Baharın Habercisi: Mızeleq Mevsimi Başladı!

2025-04-04 09:55 - Diyarbakır

Altın alanlar dikkat: Diyarbakır Kuyumcular Odası Uyardı

2025-04-03 12:20 - Diyarbakır

Bismil’deki Şeyh Eşref Cengiz Türbesi Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı

2025-03-31 23:33 - Diyarbakır

Mardin’de turizm polisi görev başında

2025-04-02 11:14 - Bölge

Zülkifl ve Elyesa Peygamberlerin Kabirlerine Ziyaretçi Akını

2025-04-03 09:18 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Damat Dolarla Ödüle Boğuldu

2025-04-03 23:33 - Diyarbakır

Diyarbakır Şehir Hastanesi’nde Sona Yaklaşılıyor

2025-03-31 23:48 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Tescilli savat sanatı genç kuşaklara aktarılıyor

10:57 - Bölge

Kızılay'dan 8 Mart ziyareti

11:00 - Bölge

Mardin’de Kaçak Elektrik Zarara Yol Açtı!

10:46 - Bölge

Siirt ve Şırnak İçin Kuvvetli Yağış ve Kar Uyarısı

13:26 - Bölge

Kadınlar Günü’ne Özel Ücretsiz Konser

15:10 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Uluslararası İftar Buluşması

00:27 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 112 Yıllık Ziya Gökalp İlkokulu’nda Ramazan Buluşması

00:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güneşli Hava Şehre Canlılık Getirdi

16:37 - Diyarbakır

Diyarbakırlıları mutlu eden görüntü

15:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da şadırvanı dilek kutusu yaptılar

15:19 - Diyarbakır