?>

Yeni kimlik başvurularında afetzedelerden ücret alınmıyor

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, depremin olduğu ilk günden itibaren, tüm illerde afetzede vatandaşlardan ücret alınmamasına ilişkin tedbir alındığını açıkladı.

Güncel - 3 yıl önce

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, bir televizyon kanalında yer alan "Adıyaman'da depremzedelerden geçici kimlik belgesi için fotoğraf istenildiği" iddiasına ilişkin açıklama yaptı.
Bugün itibarıyla 97 bin 893 vatandaşa geçici kimlik belgesi düzenlendiği, 4 bin 381 vatandaşın ise e-Devlet üzerinden geçici kimlik belgesi aldığı belirtilen açıklamada, "T.C. kimlik kartı başvurusunda kişinin ne şekilde doğrulanacağı, kişinin teyit edici belge ibraz edememesi halinde hangi işlemlerin yapılacağı kanun ve mer’i mevzuatta açık ve net bir şekilde belirtilmiştir. Kimlik bilgilerini doğrulayacak herhangi bir fotoğraf ya da biyometrik veri bulunmaması nedeniyle gerekli işlemler tesis edilerek 2 bin 534 vatandaşımızın kimlik kartı başvuruları ücretsiz alınmıştır." İfadelerine yer verildi.
T.C. kimlik kartını kaybeden afetzede vatandaşlardan hangi ildeki nüfus müdürlüğüne başvurursa başvursun hiçbir belge, fotoğraf ya da ücret talep edilmediği, sadece biyometrik (parmak izi) doğrulaması ile birkaç dakikada geçici kimlik belgesi düzenlendiği vurgulanan açıklamada, "Depremin olduğu ilk günden itibaren alınan tüm kolaylaştırıcı tedbirleri görmezden gelen, kamu güvenliği gözetmeyen, öngörüden uzak ve gece gündüz demeden vatandaşımız için diğer illerden gönüllü gelerek çalışan yüzlerce mesai arkadaşımızın emeklerini göz ardı eden bu yaklaşım karşısında kurumsal çerçevede verilecek bir ifade bulunmamaktadır" denildi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Hatay'daki depremler sonrası Gaziantep'te son durum: Can kaybı yok

2023-02-20 22:44 - Güncel

TPAO 9 ilde petrol arayacak

2023-02-21 14:09 - Güncel

Malatya'da 4,7 büyüklüğünde deprem

2023-02-19 15:19 - Güncel

Depremde Malatya’da vefat edenler defnedildi (Videolu)

2023-02-23 10:04 - Güncel

Suriye'de deprem: 4 ölü 470 yaralı

2023-02-21 01:06 - Güncel

Çorum'da arama kararı bulunan 26 kişi yakalandı

2023-02-21 10:13 - Güncel

Orman köylüleri ve kooperatiflerinin kredi taksitleri ertelendi

2023-02-23 09:14 - Güncel

AFAD: Depremlerde 41 bin 156 kişi hayatını kaybetti

2023-02-20 13:33 - Güncel

Şanlıurfa'da afetzedelere mobil sağlık hizmeti veriliyor

2023-02-17 20:02 - Güncel

Türkiye'nin diri fay hattı haritası açıklandı

2023-02-20 11:48 - Güncel

İlgili Haberler

"Sigorta şirketlerinin verdiği kararlar her zaman nihai değildir"

10:09 - Güncel

Su yüzeyindeki görsel şöleni dron kamerasına yansıdı

10:10 - Güncel

Başkan Karabatı’dan Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne Yakın Takip

10:14 - Güncel

ATM’de bulduğu parayı zabıtaya teslim etti

10:35 - Güncel

TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği

10:39 - Güncel

Günün Manşetleri

Dicle Üniversitesi'nden Milli Takıma Çifte Gurur

16:52 - Spor

Diyarbakır'da Cami İçin Mahallelilerden Çağrı

14:58 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Tarih, Doğa ve İnanç Bir Arada

14:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Kavurucu Sıcağında İlk Tercih

14:45 - Diyarbakır

Bismil’de Hasat Öncesi Büyük Kayıp

13:20 - Diyarbakır