?>

Yeni nesil diyaliz merkezi

İstanbul’da, güçlü teknolojik altyapısına sahip, günde 180 hastaya hizmet verebilecek yeni nesil diyaliz merkezi açıldı.

Sağlık - 1 yıl önce

Merkezin açılışında konuşan Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, kuruluşlarından bu yana 40 yıl geçtiğini belirterek, "Bu süre zarfında çok büyük hizmetler verdik, önemli projelere imza attık ve yeri geldi önemli adımlara vesile olduk ve yol aldığımız bu sürede güçlü bir marka haline geldik. 600 metrekare alana kurulu, 60 cihaz diyaliz kapasiteli ve günlük 180 hastaya hizmet veren, teknolojik altyapı ile donatılmış, yedek su tanklarıyla kesintisiz diyaliz hizmeti sunan bir örnek, değil Türkiye’de Avrupa’da dahi yok. Biz diyaliz tedavilerinin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Esas işimiz, Bakanlığın da her yerde söylediği gibi koruyucu hekimlik. Biz çok uzun yıllardır tüm iş kollarımızın yanında koruyucu hekimlik yapıyoruz. Böbrek yetmezliğine neden olan unsurlara odaklanarak çalışmalarımızı şekillendiriyoruz. Şekerde maalesef sınıfta kaldık. Tuz da istenilen seviyeye ulaşabildik ama şeker için hala yolumuz uzun. Şeker demek bağımlılık demek, hastalık demek. Bizim yaptığımız en önemli şey sineklerle uğraşmak değil bataklığı kurutmak yani koruyucu hekimlik. Anaokul öncesi, anaokul, ilkokul ve ebeveyn eğitimlerimiz devam ediyor, sosyal medyadan da bilinçlendirme adına tüm süreçleri yürütüyoruz" dedi.
Erk, "Bir diyaliz hastasının ilaçları da dahil olmak üzere yıllık maliyeti 24 bin dolar. Zamanında bir idrar tahlili ve onu takip eden kan tahlili, kreatinin ölçümü yapılmazsa bir anda artış oluyor. Onun için koruyucu hekimlik çok önemli. Bu aşamalara gelmeden yediklerimize dikkat edip koruyucu hekimlik adına tüm önlemleri alırsak, diyaliz makinesine bağlı bir yaşam sürmek zorunda kalmayız" dedi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Acun Ilıcalı: "Biz arı kovanına çomağı soktuk"

2025-02-25 01:28 - Spor

Diyarbakır’da Boşanma Sayısı 55 Kat Arttı!

2025-02-24 15:43 - Diyarbakır

AK Partili Salim Ensarioğlu Diyarbakır’da

2025-02-27 15:48 - Diyarbakır

Kars’ta hasta buzağısını aracıyla veterinere getirdi

2025-02-22 14:48 - Güncel

Çarşambalılar Derneği: "Sanata ve sanatçıya desteğimiz büyüyerek devam edecek"

2025-02-24 12:57 - Kültür Sanat

Diyarbakır'da Hatimle Teravih Namazı Kılınacak Camileri belirlendi

2025-02-26 13:48 - Diyarbakır

Patlayan su borusundan fışkıran sular görsel şölene dönüştü

2025-02-24 23:13 - Güncel

Diyarbakır Büro Memur-Sen Başkanı Ağar, güven tazeledi

2025-02-27 14:35 - Diyarbakır

​​​​​​​Üniversite Öğrencilerine Dicle Elektrik'te kariyer fırsatı

2025-02-24 11:26 - Diyarbakır

Kent Lokantası iftarda vatandaşlara hizmet verecek

2025-02-28 15:48 - Güncel

İlgili Haberler

Bilecik’te kalpteki doğuştan delik ameliyatsız kapatıldı

10:31 - Sağlık

Arının soktuğu kişi yaşam mücadelesi veriyor

14:09 - Sağlık

Sigara dumanı, hava kirliliği ve solunan zararlı gazlar sizi KOAH yapabilir

10:18 - Sağlık

Psikolog Giriş: "Popüler bölüm, her öğrenci için doğru tercih olduğu anlamına gelmez"

09:21 - Sağlık

Aşırı sıcaklar kalp hastaları, yaşlılar ve obezler için tehlike oluşturuyor

11:13 - Sağlık

Günün Manşetleri

Namağlup Diyarbakır Rüzgârı

17:12 - Diyarbakır

Hani Devlet Hastanesi’nde Yeni Dönem

15:05 - Diyarbakır

Şampiyon At Dicle Üniversitesi'nde Tedaviye Alındı

15:01 - Diyarbakır

Doğu ve Güneydoğu'nun En Köklü Eğitim Fakültesi Yeni Döneme Hazır

14:56 - Diyarbakır

Diyarbakır'da DOA projesine yerel esnaftan destek

13:56 - Diyarbakır