?>

Yüzyılın Felaketinin 20'nci gününde depremzedelere sıcak aş yardımı devam ediyor

Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa yetim Eli ve IHO-EBRAR, depremin etkilediği yerlerden biri olan Hatay'ın İskenderun ilçesinde açtıkları aşevinde depremzedelere sıcak yemek dağıtmaya devam ediyor.

Güncel - 3 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları sarılıyor. 6 Şubat'ta yaşanan iki büyük depremle yıkımların yaşandığı Hatay, dün akşam 3 dakika arayla yaşanan 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerle yeniden sarsıldı.
İslami hayır kurumları, kurulan çadırkentlerde kalan depremzedelerin ihtiyacını karşılamak için 20 gündür canla başla çalışıyorlar.
Hatay'da depremin ilk gününden itibaren yardım faaliyetlerini sürdüren 4 kardeş hayır kuruluşu, 7-8 bin kişiye günlük üç öğün sıcak yemek ikramında bulunuyor.
Deneyimli aşçılarıyla günde üç öğün depremzedelere sıcak aş dağıttıklarını ifade eden Umut Kervanı Hatay yetkilisi Necip Öner, "Bugün depremin 20'nci günü bizler depremin ikinci günü Umut Kervanı Hatay olarak tüm arkadaşlarımızla sahaya indik. Halkımızın yaralarına merhem olmaya çalıştık. Elhamdülillah sıcak aş yardımımıza devam ediyoruz. Hayırseverlerimiz verdiği gıdalarla infaklarla halkımıza yardım etmeye çalışıyoruz." dedi.
Hayırseverlere seslenen Öner, "İnşallah bizler burada uzun süre daha kalmayı düşünüyoruz. Yardımseverler, yardımlarını biraz daha artırırlarsa halkımız için daha faydalı olacağız. Şu anki hedefimiz inşallah Ramazan'ı da burada geçirmek. Rabbim ne gösterir bilmiyoruz. Herkesten dua ve yardım diliyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Cuma Hutbesi: Kardeşlik, Dayanışma ve Dua Vakti

2023-02-24 13:09 - Güncel

Hatay'daki depremler sonrası Gaziantep'te son durum: Can kaybı yok

2023-02-20 22:44 - Güncel

TPAO 9 ilde petrol arayacak

2023-02-21 14:09 - Güncel

Erbaş: Din görevlilerimiz, zor günler yaşayan evlatlarımız için çalışmalar

2023-02-24 14:16 - Güncel

Malatya'da 4,7 büyüklüğünde deprem

2023-02-19 15:19 - Güncel

Depremden etkilenen bölgelerde 74 bin köy evi yapılacak

2023-02-24 12:34 - Güncel

Depremde Malatya’da vefat edenler defnedildi (Videolu)

2023-02-23 10:04 - Güncel

Darende'de 4,2 büyüklüğünde deprem

2023-02-25 12:28 - Güncel

Suriye'de deprem: 4 ölü 470 yaralı

2023-02-21 01:06 - Güncel

Çorum'da arama kararı bulunan 26 kişi yakalandı

2023-02-21 10:13 - Güncel

İlgili Haberler

Eskişehir Öğretmenevi’nin eşyalarını denetimli serbestlik yükümlüleri taşıyor

10:05 - Güncel

Gebze’de mezarlık ve şehitliklerde periyodik bakım çalışmaları sürüyor

10:05 - Güncel

Bozüyük Kaymakamı Dr. Ahmet Naci Helvacı göreve başladı

10:05 - Güncel

En ekonomik ve pratik serinleme aracı "El pervanesi"

10:11 - Güncel

Yazıkent’te yangını büyüten rüzgar bugün de etkisini sürdürecek

10:13 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Sıcak Havada Turistlerin İlk Durağı Yine Ciğer Oldu

15:17 - Diyarbakır

Sıcak Hava Tarihi Mekanlara Ziyareti de Engelledi

15:02 - Diyarbakır

Lens Satışına İzin Veren Düzenleme

14:54 - Diyarbakır

Çermik’te Mahalleli El Ele Verdi: Yolları Kendi İmkânlarıyla Yaptılar

11:38 - Diyarbakır

Kayapınar'da İki Otomobil Çarpıştı: 3 Kişi Yaralandı

11:35 - Diyarbakır