<div>Artvin’de geleneksel olarak düzenlenen boğa güreşleri öncesi boğalar, farklı antrenman teknikleri kullanılarak güreşlere hazırlanıyor. 650 kiloluk ‘Kaçkar’ isimli boğa da güreşlere hazırlanıyor.</div><div>Artvin merkez ve ilçelerinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen boğa güreşleri, bölgede büyük bir sektör oluşturuyor. Baş, başaltı, büyük-orta, küçük-orta, ayak ve deste olmak üzere 6 kategoride gerçekleştirilen boğa güreşleri bölgede yoğun ilgi görüyor. Boğa yetiştiricileri, kentin 1200 rakımlı Kafkasör Yaylası başta olmak üzere farklı ilçe ve arenalarda boğalarını güreştiriyor.</div><div>Ayrıca, 200 yıldır yaşatılan boğa güreşleri için besledikleri 400 ile 900 kilogram ağırlığında olan boğalara büyük özenle bakılıyor.</div><div>Ot, saman, pekmez, kuru üzüm, arpa ve yumurta ile beslenen boğalar, antrenman yaptırılarak güreşlere hazırlanıyor.</div><div>Boğalarını farklı antrenman teknikleriyle güreşlere hazırlayan boğa sahipleri, günlük yürüyüşün yanı sıra güç kondisyonu için ağırlık taşıtıyor.</div><div>Barış Yazganoğlu ise bakıcılığını üstlendiği 650 kiloluk ‘Kaçkar’ isimli boğayı, şehrin önemli turizm merkezlerinde güreşlere hazırlıyor.</div><div>Küçük yaştan beri boğacılıkla uğraştığını söyleyen Barış Yazganoğlu, "Kış ayı nedeniyle boğamı ilk kez dışarı çıkarttım. Boğam 7 yaşında Ardanuç Dalahet güreşlerinde birincilik elde etti. Şimdi sporunu burada yaptırıyorum. Evim burada, her gün boğamı yürütüyorum. İnşallah bu yılda güreşlerde başarı elde edeceğiz" dedi.</div><div></div><div><b>Kaynak:</b> IHA</div>