<div>Güneydoğu’nun bereketli topraklarında yetişen, lezzeti ve büyüklüğüyle ün salan Diyarbakır karpuzu, bu yıl da hasat dönemine girdi. Yüzlerce yıllık geçmişe sahip olan Diyarbakır karpuzu, Mayıs ayının ortalarından itibaren sınırlı miktarda erkenci ürünlerle tezgâhlarda yerini almaya başladı.</div> <div>Diyarbakır karpuzu, sadece büyüklüğüyle değil, tadı ve aromasıyla da öne çıkıyor. Bazı karpuzların ağırlığı 40 kilograma kadar çıkabiliyor. Yörede özel yöntemlerle yetiştirilen bu ürün, yaz aylarında hem kent içi pazarlarda hem de Türkiye’nin dört bir yanındaki market ve manavlarda yerini alıyor.</div> <h3>Yerli tüketici sabırsız</h3> <div>Diyarbakırlı vatandaşlar da dört gözle karpuz sezonunu bekliyor. Kent merkezinde alışveriş yapan Ahmet Güler, “Diyarbakır’ın yazı karpuzsuz geçmez. Yolda tezgâhta karpuz görünce yaz geldiğini anlarız. Tadına doyum olmaz” ifadelerini kullandı.</div>