USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır’da Satranç Heyecanı: 3. Doğu Pediatri Hızlı Satranç Turnuvası Başlıyor

150 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek turnuva, satranç tutkunlarını Diyarbakır Stadyumu’nda buluşturacak. Berko İlaç’ın desteğiyle düzenlenen organizasyonda, farklı yaş kategorilerinde kıyasıya mücadele yaşanacak.

Diyarbakır’da Satranç Heyecanı: 3. Doğu Pediatri Hızlı Satranç Turnuvası Başlıyor

Doğu Pediatri Derneği’nin Berko İlaç’ın koşulsuz desteğiyle bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Doğu Pediatri Geleneksel Hızlı Satranç Turnuvası, 20 Nisan Pazar günü Diyarbakır Stadyumu’nda satranç tutkunlarını bir araya getirecek.

Türkiye'nin dört bir yanından katılımın olacağı turnuvada, Diyarbakır, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Batman, Bingöl, Mersin, Bitlis, Van, Çorum, Konya, Bursa, Adıyaman, Elazığ ve Iğdır illerinden toplam 150 sporcu, farklı yaş kategorilerinde mücadele edecek. 10 yaş ve altı, 16 yaş ve altı ile açık kategori olmak üzere üç ayrı grupta gerçekleşecek müsabakaları, Türkiye Satranç Federasyonu Diyarbakır İl Temsilciliği tarafından görevlendirilen 10 hakem yönetecek.

Günün sonunda dereceye giren sporcular, Doğu Pediatri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile Berko İlaç yetkililerinin katılımıyla düzenlenecek ödül töreninde madalyalarına kavuşacak.

Turnuva, hem çocukların zihinsel gelişimine katkı sunmayı hem de satranca olan ilgiyi artırmayı hedefliyor.