USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır’da Seyir Halindeki Minibüs Alev Aldı: Yolcular Son Anda Kurtuldu

Diyarbakır’da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan bir minibüs seyir halindeyken motor kısmından çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Yolcular ve sürücü saniyeler içinde minibüsü terk ederek faciadan kurtuldu.

Diyarbakır’da toplu taşımada kullanılan bir minibüs, seyir halindeyken motor kısmından aniden alev aldı. Olay, şehir merkezine bağlı yoğun trafikli bir noktada meydana geldi.

İddiaya göre, yolcu taşıyan minibüs ilerlediği sırada motor kısmından yükselen dumanlar kısa sürede yerini alevlere bıraktı. Yangını fark eden sürücü aracı durdurarak yolcuların hızla tahliye edilmesini sağladı. O anlarda minibüste büyük panik yaşandığı bildirildi.

İhbar üzerine olay yerine kısa sürede itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alınıp söndürülürken, minibüs tamamen yanarak hurdaya döndü.

Yangında ölen ya da yaralanan olmaması olası bir faciayı önlerken, olayla ilgili inceleme başlatıldı. Yangının çıkış sebebi yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanacak.