USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır’ın Yöresel Lezzetleri Market Raflarında Yerini Aldı

Güneydoğu Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen ve yüzyıllardır şifa kaynağı olarak bilinen ceriş otu, kenger ve ışkın, artık sadece dağlarda değil, büyük şehirlerin zincir marketlerinde de vatandaşla buluşuyor

Diyarbakır’ın Yöresel Lezzetleri Market Raflarında Yerini Aldı

Güneydoğu Anadolu’nun bereketli topraklarında yetişen ve yüzyıllardır şifa kaynağı olarak bilinen ceriş otu, kenger ve ışkın, artık sadece dağlarda değil, büyük şehirlerin zincir marketlerinde de vatandaşla buluşuyor. Diyarbakır'ın bu üç yerli ve doğal ürünü, ilk kez ulusal bir market zincirinin raflarında yerini aldı.

Yüksek rakımlı dağlarda doğal olarak yetişen ışkın, bahar aylarında toplanarak tezgahlarda yerini alırken; kenger ve ceriş otu da hem lezzeti hem de faydalarıyla sofralara renk katıyor. Bölge halkının yüzyıllardır hem mutfakta hem de doğal tedavi yöntemi olarak kullandığı bu ürünler, şimdi paketlenmiş ve tüketime hazır şekilde Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırılıyor.

Yerel üreticiye destek

Market zincirinin yetkilileri, ürünlerin doğrudan yerel üreticilerden tedarik edildiğini ve böylece bölge ekonomisine katkı sağlandığını belirtti. Diyarbakır’daki üreticiler için önemli bir gelir kapısı haline gelen bu adım, aynı zamanda geleneksel ürünlerin unutulmasının da önüne geçmeyi hedefliyor.

Vatandaştan yoğun ilgi

Özellikle büyük şehirlerde yaşayan Diyarbakırlılar ve Güneydoğulu vatandaşlar, memleket hasretini bu doğal ürünlerle giderme fırsatı buldu. Market raflarında ışkın, ceriş ve kengerin yer aldığını gören vatandaşlar, ürünlere yoğun ilgi gösterdi.

Doğal ürünlerin sofralara daha kolay ulaşmasının hem kültürel bir mirası yaşatmak hem de sağlıklı beslenmeyi teşvik etmek açısından önemli bir gelişme olduğunu belirten uzmanlar, benzer adımların artarak devam etmesi gerektiğini vurguladı.