USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Diyarbakır Sur’da Kuyumcuda Hırsızlık: 3 Kadın Suçüstü Yakalandı

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde bir kuyumcuda gerçekleşen hırsızlık olayında, 3 kadın takı ve yüzükleri çalmaya çalışırken esnafın dikkati sayesinde suçüstü yakalandı. Polis ekipleri kısa sürede şüphelileri gözaltına aldı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sabah saatlerinde bir kuyumcuda yaşanan hırsızlık girişimi, esnafın dikkatli davranışı sayesinde engellendi. Sur içindeki Muzaç Kuyumcusu’nda gerçekleşen olayda, 3 kadın takı ve yüzükleri çalma amacıyla kuyumcunun dikkatini dağıttı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, sabah erken saatlerde kuyumcuları dolaşan şüpheli kadınlar, Muzaç Kuyumcusu’na girerek yaşlı kuyumcu ile ilgilenen iki kişi takı ve yüzüklere bakma bahanesiyle esnafı oyaladı. Bu sırada üçüncü kadın vitrindeki değerli ürünleri çalmaya çalıştı.

Ancak kuyumcunun şüphelenmesiyle kısa sürede fark edilen hırsızlık girişimi, hemen polise bildirildi. Olay yerine gelen emniyet ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek şüphelilerin kimliklerini belirledi. Polis ekipleri tarafından yapılan operasyonla 3 kadın suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde vatandaşların güvenliği için benzer olaylara karşı tedbirlerin artırıldığını açıkladı. Yetkililer, vatandaşları dikkatli olmaya ve şüpheli durumları hemen polise bildirmeye çağırdı.