Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali göreve geldiğinden bu yana hem eğitim hem de Halk Eğitim merkezleri ile ilgili büyük adımlar atıyor. Meslek liseleri de büyük gelişme kaydetti. Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü yönetici ekibi büyük bir özveri içinde. Kentin eğitimi, gençlerin gelişimi için yoğun çaba gösteriyor. 

Edebiyat öğretmeni olan Murat Küçükali, hiç görevi olmasa da farklı alanlarda da bulunduğu kente katkılar sunuyor. Diyarbakır’da eğitimin gelişmesi, ilerlemesi için çaba gösterirken, dağ taş gezip yarı değerli taşları toplayarak Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsüne teslim ediyor ve burada yarı değerli taşlar hayat buluyor.  Yazın sıcağında, kışın soğuğunda bölgedeki her yeri karış karış gezip, yarı değerli taş bulan Küçükali, hem olgunlaşma enstitüsündeki öğrencilere yeni bir meslek kazandırdı, hem de bu taşlar gelir kapısı oldu.

Diyarbakır’da 17 farklı atölye kuruldu ve olgunlaşma enstitüsü öğrencileri Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali’nin büyük zorluklarla dağlardan topladığı yarı değerli taşları, süs eşyaları ve takılara dönüştürdü. Bu durum yeni bir kazanç kapısı oldu. Ve ayrıca genç kızlar yeni bir meslek edinmiş oldu.

Geçtiğimiz günlerde öğretmenevinde Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’nun açtığı bir sergi ilgimizi çekti. Gidip gördük. Genç kızların yarı değerli taşları nasıl değerli hale getirdiğini gözlemledik.  Tokat Milli Eğitim Müdürü iken de faal çalışan Murat Küçükali Diyarbakır’a atanınca da boş durmadı. Genç kızların iş öğrenmesini, sanatkar olmasını sağladı. Ayrıca genç kızlar için ekonomi alanında bir fırsat doğurmuş oldu. Taktir edilecek bir durum bu. Alkışlanacak bir girişim bu.