0850’li Numara Tacizi Artıyor

0850 ile başlayan çağrı merkezlerinden gelen bitmek bilmeyen aramalar vatandaşları canından bezdirdi. Diyarbakır başta olmak üzere birçok şehirde günün her saatinde çalan telefonlar, hem zaman kaybına hem de ciddi mağduriyetlere yol açıyor.

0850’li Numara Tacizi Artıyor

Son dönemde 0850 ile başlayan numaralardan yapılan aramalarda ciddi artış yaşanıyor. Özellikle bankacılık, sigorta, internet aboneliği ve çeşitli kampanya tanıtımları adı altında gerçekleştirilen bu aramalar, vatandaşların en çok şikâyet ettiği konuların başında geliyor.

Diyarbakır başta olmak üzere birçok şehirde günde defalarca arandıklarını belirten vatandaşlar, çoğu zaman aynı numaraların farklı şirketler adına arama yaptığını ifade ediyor. Tanıtım ve satış amaçlı bu çağrıların izinsiz şekilde yapılması ise kişisel verilerin güvenliği konusundaki endişeleri artırıyor.

Vatandaşlar, aramaları engellemek için numara bloklama yöntemlerine başvursa da farklı 0850 hatları üzerinden yapılan yeni aramalar nedeniyle sorunun çözülemediğini dile getiriyor. Özellikle yaşlılar ve çalışan kesim, bu durumun günlük yaşamı olumsuz etkilediğini belirtiyor.

Tüketiciler, yetkili kurumların konuya daha sıkı denetim getirmesini isterken, izinsiz arama yapan firmalara caydırıcı yaptırımlar uygulanmasını talep ediyor. Şikâyetlerin büyük bölümü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başta olmak üzere ilgili mercilere iletiliyor.

Uzmanlar ise vatandaşlara, onay vermedikleri tanıtım aramaları için yasal haklarını kullanmaları ve resmi şikâyet kanallarını aktif şekilde değerlendirmeleri çağrısında bulunuyor. Artan şikâyetler, 0850’li numaralara yönelik düzenlemelerin yeniden gündeme gelmesine neden oluyor.