Amedspor ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmanın ardından Diyarbakır Stadyumu’nda tepki çeken görüntüler gündeme geldi.
İddiaya göre, karşılaşmayı izlemek üzere stadyumda bulunan bazı Trabzonspor taraftarları, kendilerine ayrılan bölümdeki tuvaletlere zarar verdi. Lavabo ve diğer bölümlerde meydana gelen hasar nedeniyle bazı tuvaletlerin kullanılamaz hale geldiği belirtildi.
Stadyum içerisinde meydana geldiği öne sürülen tahribatın boyutu, paylaşılan görüntülerle ortaya çıktı. Kamu kullanımına açık alanlarda yaşanan bu tür zararların, hem kamu malına hem de spor organizasyonlarının güvenli ve sağlıklı şekilde yürütülmesine yönelik tartışmaları beraberinde getirdiği değerlendiriliyor.
Spor karşılaşmalarının rekabetin yanı sıra tribün kültürü, misafirperverlik ve centilmenlik anlayışı içerisinde sürdürülmesi gerektiğine dikkat çekilirken, yaşanan olay sosyal medyada da tepki topladı.
