Şanlıurfaspor kulübü, resmi bir açıklama yaparak taraftarlarının 28 Eylül Pazar günü saat 15.30'da oynanacak İskenderunspor müsabakasına alınmayacağını duyurdu. Kulüp, kararın değiştirilmesi yönünde yapılan tüm girişimlerin sonuçsuz kaldığını belirtti.
Yasağın Gerekçesi: Stat Tadilatı ve Deprem Etkisi
Hatay Valiliği'nin aldığı kararın temel gerekçesi olarak, bölgede yaşanan deprem felaketinin ardından statta devam eden tadilat çalışmaları gösterildi.
Şanlıurfaspor'un yaptığı açıklamada, "Devam eden çalışmalar nedeniyle, özellikle deplasman tribününe seyirci kabul edilmeyeceği" vurgulandı. Bu durum, maçın güvenliği ve stat koşullarıyla ilgili zorluklar nedeniyle alınan bir tedbir olarak açıklandı.

Kulüp Başkanı Mustafa Kemal Saraçoğlu ve yönetim kurulunun yoğun çabalarına rağmen, Valilik kararı kesinleşti.
Urfa Taraftarına Önemli Çağrı
Sarı-yeşilli kulüp, bu üzücü gelişme üzerine taraftarlarına önemli bir ricada bulundu:
"Taraftarlarımızın deplasman için herhangi bir hazırlık yapmaması ve yanlış bir beklentiye girmemeleri konusunda önemle rica ediyoruz."
Yaşanan bu gelişme, bölge takımları arasındaki dayanışmanın beklendiği bir dönemde, futbolseverler arasında hayal kırıklığı yarattı. İskenderunspor'un da kardeş takım olarak bilinen Amedspor taraftarları için durumun yarattığı üzüntü, sosyal medyada da dile getirildi.
