Balık Tezgahları Şenlendi: Hamsi, İstavrit ve Sardalya’ya Yoğun İlgi Gördü

Balık sezonunun açılmasıyla birlikte Kayseri’deki tezgahlar taze deniz ürünleriyle doldu. 30'dan fazla balık çeşidi satışa sunulurken, vatandaşların en çok rağbet gösterdiği türler hamsi, istavrit ve sardalya oldu. Balıkçı esnafı, fiyatların geçen yıla göre değişmediğini belirterek “Balıkta enflasyon yok” mesajı verdi.

Balık Tezgahları Şenlendi:  Hamsi, İstavrit ve Sardalya’ya Yoğun İlgi Gördü

Kayseri’de balık sezonunun başlamasıyla birlikte tezgahlar deniz ürünleriyle dolup taştı. Şehirde uzun yıllardır balıkçılık yapan Ali Akçakaya, bu yıl 30’dan fazla balık çeşidinin tezgahlarda yerini aldığını söyledi.

"Tezgahlarımız Şenlendi"

Sezonun başlarında hava sıcaklıklarının yüksek olması nedeniyle denizden gelen ürünlerde bir durgunluk yaşandığını dile getiren Akçakaya, “Şimdi havalar serinledi, denizden ürün gelmeye başladı. Tezgahlarımız adeta şenlendi. Akdeniz, Marmara ve Ege’den gelen taze balıklar arasında küçük boylardan büyük balıklara kadar her çeşit mevcut” dedi.

Hamsi, İstavrit ve Sardalya Gözde

Vatandaşların ilgisinin daha çok ekonomik ve lezzetli seçenekler olan hamsi, istavrit ve sardalyaya yöneldiğini belirten Akçakaya, bu balık türlerinin sofraların vazgeçilmezi haline geldiğini söyledi.

"Balıkta Enflasyon Yok"

Fiyatların geçen yıla göre büyük oranda değişmediğine dikkat çeken Akçakaya, “Şu anda balık fiyatları oldukça makul. Geçen seneyle aynı seviyelerde seyrediyor. Balıkta enflasyon yok diyebiliriz. Her bütçeye uygun çeşitlerimiz mevcut” şeklinde konuştu.

Tazelik Uyarısı: “Aldığınız Yere Dikkat Edin”

Balığın her yaş grubu için değerli bir protein kaynağı olduğunu da vurgulayan Akçakaya, “Çocukların beyin gelişimi başta olmak üzere, yetişkinlerin birçok sağlık sorununa karşı balık tüketmesi öneriliyor. Vatandaşlarımızdan ricam; balık alırken mutlaka tazeliğine ve nereden alındığına dikkat etsinler” ifadelerini kullandı.