Bursa’da Su Krizi Derinleşiyor: Barajlar %1’in Altında

Bursa’da yaşanan su sıkıntısı kritik boyutlara ulaştı. Barajlardaki doluluk oranı %0,54’e gerilerken, 12 saatlik su kesintileri krizi durdurmaya yetmedi. Meteoroloji yağış uyarısı yapmazken, kesintilerin süresi uzayabilir.

Bursa’da Su Krizi Derinleşiyor: Barajlar %1’in Altında

Bursa’da içme ve kullanma suyunun sağlandığı başlıca barajlarda alarm veriyor. Doğancı ve Nilüfer barajlarındaki su seviyesi, %1’in bile altına inerek %0,54 olarak ölçüldü. Kent genelinde uygulanan günlük 12 saatlik su kesintileri ise su krizini önlemekte yetersiz kaldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ), su tüketimini azaltmak amacıyla çeşitli bölgelerde kesintilere giderek vatandaşları tedbir almaya çağırmıştı. Ancak barajlardaki kritik seviyeler ve meteorolojinin önümüzdeki günlerde yağış beklememesi, su sıkıntısının daha da derinleşeceğinin sinyalini veriyor.

Uzmanlar, mevcut önlemlerle krizin kısa vadede çözülmesinin zor olduğunu belirtirken, vatandaşların su tasarrufuna daha fazla önem vermesi gerektiğini vurguluyor. BUSKİ ise olası uzun süreli kesintilere karşı hazırlıklı olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bursa’da su krizinin etkileri büyürken, halkın ve yetkililerin ortak hareket etmesi, su kaynaklarının korunması için hayati önem taşıyor.

KAYNAK: İLKHA