Almanya’da yaşayan iş insanı ve Alman Demokratlar Birliği Hessen Teşkilat Başkanı Halit Demiroğlu, memleketi Çermik’te eğitim gören öğrencileri unutmadı.
Demiroğlu tarafından temin edilen okul formaları, Çermik’in Kuyu Mahallesi’nde eğitim gören 200 öğrenciye dağıtıldı. Öğrencilere yönelik destek, Çermik Zaza Dili ve Kültür Derneği tarafından organize edilerek formaların ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması sağlandı.
Eğitime katkı sunmak amacıyla gerçekleştirilen destek, mahallede öğrenciler ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılandı.
“Memleketimin ihtiyaçlarına katkı sunmaya devam edeceğim”
Halit Demiroğlu, yaptığı açıklamada doğup büyüdüğü Çermik’e karşı sorumluluk hissettiğini belirterek, eğitim alanındaki desteklerini sürdüreceğini söyledi.
Demiroğlu, “Memleketim Çermik’in sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğim. Özellikle çocuklarımızın eğitimine katkı sunmak benim için büyük önem taşıyor” dedi.
Kuyu Mahallesi’nde dağıtılan okul formalarıyla birlikte 200 öğrencinin eğitim hayatına küçük de olsa bir katkı sağlanması hedeflenirken, Demiroğlu’nun memleketine yönelik sosyal desteklerinin devam edeceği belirtildi.
