Diyarbakır'da Baba ve Oğul önce öldürülmüş sonra yakılmış

Sur ilçesinde yaşanan korkunç olayda, 49 yaşındaki baba ve 15 yaşındaki oğlu alacak-verecek meselesi yüzünden öldürüldü. Cinayetin ardından delilleri yok etmek isteyen zanlı, cesetlerin bulunduğu aracı ateşe verdi. Olayla ilgili 7 kişi gözaltına alındı, 4’ü tutuklandı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde meydana gelen vahşi cinayet, kamuoyunda infial yarattı. 19 Mayıs Pazartesi sabahı, Sur ilçesine bağlı Kuşburnu Mahallesi Ambar Çayı mevkisinde park halinde bulunan yanan bir araçtan çıkan korkunç manzara, ekipleri harekete geçirdi. Araçta bulunan iki yanmış erkek cesedinin 49 yaşındaki R.S. ile 15 yaşındaki oğlu M.S.’ye ait olduğu tespit edildi.

İttiraf etti

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan emniyet birimleri, cinayetin perde arkasını kısa sürede aydınlattı. Elde edilen bulgulara göre, R.S. ve oğlu M.S., alacak-verecek meselesi nedeniyle 25 yaşındaki A.M.İ. tarafından olay yerine çağrıldı. Zanlının, yanında getirdiği tabancayla baba ve oğlunu öldürdükten sonra delilleri yok etmek amacıyla aracı ateşe verdiği belirlendi.

Zanlı tutuklandı

Gözaltına alınan A.M.İ., emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf etti. Cinayetle bağlantılı olduğu düşünülen A.Ö. (32), O.K. (44), A.İ. (58), M.D. (26), M.K. (44) ve İ.K. (40) da gözaltına alındı. 23 Mayıs Cuma günü adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.Ö. ifadesinin ardından serbest bırakılırken, O.K. ve A.İ. adli kontrol şartıyla salıverildi. Cinayeti işlediği belirlenen A.M.İ. ile birlikte M.D., M.K. ve İ.K. ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cinayet zanlısı A.M.İ., olay yerine götürülerek birebir keşif yaptırıldı. Soruşturma derinleştirilirken, olayın detayları kamuoyuyla paylaşılmaya devam ediliyor.