Diyarbakır’da düzenlenen 11. Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları finali kapsamında kente gelen Avukat Hayati İnanç, yarışmaya katılan gençlerin bilgi odaklı bir etkinlikte yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İnanç, gençlerin özellikle sosyal medyanın yoğun etkisinden uzaklaşıp bilgiye yönelmesinin önemine dikkat çekti.
Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Camii’nde gerçekleştirilen 11. Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları final yarışmaları kapsamında Diyarbakır’a onur konuğu olarak gelen Avukat Hayati İnanç, yarışma ve gençlerin performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
“Gençlerimizi bilgiyle meşgul görmek başlı başına bir keyif”
Gazetemiz mikrofonuna konuşan Hayati İnanç, gençlerin bilgi odaklı bir etkinlikte yer almasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, sosyal medyanın yoğun etkisine dikkat çekti.
İnanç, “Gençlerimizi bilgiyle meşgul görmek başlı başına bir keyif. Bu sosyal medyanın esaretinden bir parça kendini kurtarıp bilgi odaklı bir etkinliğe cesaret etmeleri ve çok güzel yarıştılar” dedi.
Birinci olan ekibe özel vurgu
Yarışmada dereceye giren gençleri de değerlendiren İnanç, özellikle birinci olan ekibin performansından etkilendiğini söyledi.
İnanç, “Hele hele birinci olan grubu ve hele hele başındaki arkadaşı doğrusu çok etkilenerek izledim. Şahsım adına söylüyorum, bütün ekip son derece başarılı” ifadelerini kullandı.
“Doğru bir iş yapılmış”
Yarışmaya katılan gençlerin gösterdiği performansın, gerçekleştirilen çalışmanın önemini ortaya koyduğunu belirten İnanç, emeği geçenlere teşekkür etti.
İnanç, “Katılan gençlerimiz gayet başarılı. Doğru bir iş yapılmış demek ki. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, takdir ediyorum” diye konuştu.
Soruların kapsamına dikkat çekti
Yarışmada gençlere yöneltilen soruların kapsamına da değinen Hayati İnanç, soruların son iki asrı içine alan sosyal tarih ve edebiyat içerikli konular barındırdığını belirtti.
İnanç, “Son iki asrı içine alan sorular vardı, sosyal tarihin edebi değeri olan sorular. Böyle şeylere pek rastlamadığım için burada, bu muazzam Türk şehrinde heyecan ve zevk duyduğumu doğrusu belirtmek istiyorum” dedi.
Hayati İnanç, yarışmanın düzenlenmesinde emeği bulunanlara teşekkür ederek değerlendirmesini tamamladı.
