Diyarbakır’da Bayram Alışverişi Erken Başladı

Ramazan Bayramı’na yaklaşık iki hafta kalmasına rağmen Diyarbakır’da vatandaşlar alışverişe erken başladı. Bayram telaşını son günlere bırakmak istemeyenler çarşıya akın edince özellikle Sur ilçesindeki Gazi ve İnönü caddelerinde yoğunluk oluştu.

Diyarbakır’da Bayram Alışverişi Erken Başladı

Diyarbakır’da Ramazan bayramı alışverişi hareketliliği erken başladı. Bayrama yaklaşık iki hafta olmasına rağmen birçok vatandaş alışverişini şimdiden yapmayı tercih ediyor.

Bayram günlerinde oluşabilecek yoğunluk ve telaşı yaşamamak isteyen vatandaşlar, çarşı ve pazarlarda alışverişe yöneldi. Erken alışveriş yapanların sayısının artmasıyla birlikte kent merkezindeki cadde ve sokaklarda da hareketlilik gözlendi.

Özellikle Sur ilçesinde bulunan Gazi Caddesi ve İnönü Caddesi’nde alışveriş yoğunluğu dikkat çekti. Bayramlık kıyafet, şeker ve çeşitli hediyelik ürünler almak isteyen vatandaşların çarşıya akın etmesi, esnafın da yüzünü güldürdü.

Esnaf, bayram alışverişinin erken başlamasının satışlara olumlu yansıdığını belirterek, önümüzdeki günlerde yoğunluğun daha da artmasını beklediklerini ifade etti. Bayrama yaklaştıkça Diyarbakır’daki çarşı ve alışveriş noktalarında hareketliliğin artacağı tahmin ediliyor.