Kurban Bayramı arifesinde Diyarbakır’da terzilerde yoğunluk zirveye ulaştı. Bayram sabahına yetiştirilmek istenen kıyafetler nedeniyle birçok terzi gece geç saatlere kadar çalışırken, bazı işletmelerde sabaha kadar süren mesailer başladı. Vatandaşların son gün tadilat ve dikim talepleri, kentteki terzi esnafının iş yükünü katladı.
Bayrama saatler kala yeni kıyafetlerini hazır hale getirmek isteyen vatandaşlar terzilerin yolunu tutarken, özellikle paça daraltma, takım elbise düzeltmeleri, çocuk kıyafetleri ve bayramlık tadilatlarında büyük yoğunluk yaşandı. Kent merkezindeki birçok terzi dükkânında teslim edilmesi gereken siparişlerin yetiştirilebilmesi için hummalı çalışma yürütüldü.
Terzi esnafı, her bayram öncesi benzer yoğunluk yaşandığını ancak bu yıl son gün taleplerinin daha fazla arttığını ifade etti. Bazı vatandaşların bayrama bir gün kala kıyafet getirmesi nedeniyle işlerin gece saatlerine kadar sürdüğü belirtilirken, siparişlerin eksiksiz teslim edilmesi için çalışanların aralıksız mesai yaptığı aktarıldı.
Özellikle çocuklarına bayramlık hazırlatmak isteyen ailelerin yoğun ilgi gösterdiği terzilerde zaman zaman sıra oluştu. Bayram sabahına yetişmesi gereken kıyafetler için çalışan ustalar, vatandaşların son güne bırakmaması konusunda uyarıda bulundu.
Kentte bayram alışverişinin hareketlenmesiyle birlikte terzilerde yaşanan yoğunluğun gece boyunca devam etmesi bekleniyor.
