Diyarbakır-Elazığ Karayolu’nda trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücüye yönelik işlem yapıldı.18 Ağustos 2026 tarihinde karayolu üzerinde seyir halinde bulunan bir aracın, diğer araçların arasından makas atarak ilerlediği ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü tespit edildi. Bunun üzerine trafik ekipleri, söz konusu aracın ve sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan inceleme ve çalışmaların ardından araç ile sürücüsü tespit edilerek yakalandı.

111 bin TL ceza uygulandı
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamında yapılan değerlendirmede sürücüye; makas atmak, emniyet şeridini kullanmak ve saygısızca araç kullanmak ihlallerinden dolayı toplam 111 bin TL trafik idari para cezası kesildi. Sürücünün belgesine 60 gün süreyle el konulurken, kullanılan araç da 60 gün süreyle trafikten men edildi.
Emniyet yetkilileri, özellikle yoğun güzergâhlarda yapılan tehlikeli manevraların hem sürücünün hem de diğer yol kullanıcılarının hayatını riske attığına dikkat çekti.
