Diyarbakır’da Meslek Lisesinden Ramazan Dayanışması

Diyarbakır Üçkuyu Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmen ve öğrenciler, Ramazan ayı boyunca her gün 400 pide üreterek ihtiyaç sahibi aileler ile öğrencilere ücretsiz dağıtıyor. Uygulama hem sosyal dayanışmayı güçlendiriyor hem de öğrencilere mesleki deneyim kazandırıyor.

Diyarbakır’da eğitim ile dayanışma örnek bir projede buluştu. Diyarbakır Üçkuyu Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğretmen ve öğrencileri, Ramazan ayı boyunca okul bünyesindeki fırında günlük 400 adet pide üreterek ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor.

1992 yılından bu yana eğitim faaliyetlerini sürdüren okul, aşçılık ve otelcilik alanında sektör için nitelikli personel yetiştiriyor. Dört yıldır aktif olarak hizmet veren uygulama fırınında ekmek, simit ve çörek üretimi yapılırken, Ramazan ayında ise üretim kapasitesi pideye ayrılıyor.

“Hem Üretiyoruz Hem Paylaşıyoruz”

Bölüm öğretmeni İbrahim Olgun, projeyle öğrencilerin hem mesleki pratiğini geliştirdiğini hem de toplumsal sorumluluk bilinci kazandığını belirtti. Her gün öğrencilerle birlikte 400 pide ürettiklerini ifade eden Olgun, pidelerin hem öğrencilere hem de ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz olarak dağıtıldığını söyledi.

Ramazan ayının manevi atmosferine uygun bir çalışma yürüttüklerini dile getiren Olgun, uygulamanın geçen yıl başlatıldığını ve bu yıl da artan ilgiyle devam ettiğini kaydetti.

100 Aileye Düzenli Destek

Bölüm öğrencilerinden Havva Polat ise ürettikleri pidelerin yaklaşık 100 aileye ulaştırıldığını belirtti. Dağıtımın hem öğrenciler hem de gönüllüler aracılığıyla yapıldığını ifade eden Polat, bu süreçte ustalarından birebir eğitim aldıklarını söyledi.

Projeyle ön staj niteliğinde deneyim kazandıklarını vurgulayan Polat, hem meslek öğrendiklerini hem de harçlık kazanma imkânı bulduklarını dile getirdi.

Eğitim ve Sosyal Sorumluluk Bir Arada

Diyarbakır’da örnek bir sosyal sorumluluk çalışmasına imza atan meslek lisesi, Ramazan boyunca üretmeye ve paylaşmaya devam edecek. Okul yönetimi, öğrencilerin hem uygulamalı eğitim aldığını hem de dayanışma kültürünü yaşayarak öğrendiğini belirtiyor.

Ramazan ayı süresince her gün devam edecek olan pide üretimiyle yüzlerce ailenin iftar sofrasına katkı sunulması hedefleniyor.

KAYNAK: İHA