Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde gerçekleştirilen denetimlerde, ruhsatsız şekilde faaliyet gösteren bir yoğurt imalathanesi tespit edildi. Belediye ekipleri, iş yerinde hijyen kurallarına uyulmadığını ve standart dışı üretim yapıldığını belirledi.

Süt Tozu ve Margarinle Sahte Yoğurt Üretilmiş
Zabıta ekiplerinin incelemelerinde, “doğal ürün” adı altında satışa sunulmak üzere süt tozu ve margarin karıştırılarak sahte yoğurt üretildiği ortaya çıktı. Denetim kapsamında 426 kova yoğurt, 1500 litre süt, 350 kilogram süt tozu ve 240 kilogram margarin olmak üzere toplam 3 bin 747 kilogram ürüne el konuldu. Tüm ürünler imha edilerek insan sağlığını tehdit etmesinin önüne geçildi.

“Halk Sağlığı İçin Sahadayız”
Yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye atan tüm girişimlere karşı sahadayız. Kurallara uymayan, ruhsatsız ve hijyen dışı üretim yapan imalathaneler hakkında gerekli işlemler kararlılıkla uygulanacaktır.”

Denetimler Artarak Devam Edecek
Belediye yetkilileri, özellikle gıda üretiminde vatandaşların güvenle tüketebileceği ürünlerin sağlanması için çalışmaların yoğunlaştırılacağını belirtti. Denetimlerin, ilçe genelinde farklı sektörlerde de sürdürüleceği ifade edildi.
