Diyarbakır'da sıcaklık dışarısı 40 derece içerisi 200 derece!

Diyarbakır’da termometreler 40 dereceyi gösterirken, ekmek fırınlarında çalışan ustalar 200 dereceyi aşan fırın sıcaklığıyla adeta ateşle sınav veriyor. Hem sıcak hava hem de fırın harareti, çalışanları zorluyor.

Diyarbakır'da sıcaklık dışarısı 40 derece içerisi 200 derece!

Diyarbakır’da yaz mevsiminin kavurucu sıcakları etkisini artırmaya devam ediyor. Kent genelinde hava sıcaklığı 40 dereceyi bulurken, ekmek fırınlarında çalışanlar çok daha çetin bir mücadele veriyor. Fırın başında termometreler 200 dereceyi aşarken, ekmek ustaları hem dışarının hem de fırının sıcağıyla gün boyu mücadele ediyor.

Fırın ustaları, sabahın erken saatlerinden itibaren işe koyuluyor. Taş fırınların başında ter içinde çalışan emekçiler, yaz aylarının gelmesiyle birlikte adeta ateşle burun buruna mesai yapıyor. İşlerinin zorluğuna rağmen üretime ara vermeyen ustalar, vatandaşların sofralarına taze ekmek ulaştırmak için yoğun çaba harcıyor.

“Bazen nefes almakta zorlanıyoruz”

Fırın çalışanları, içerideki sıcaklığın zaman zaman 200 dereceyi geçtiğini belirterek, yaz aylarında işlerinin daha da ağırlaştığını dile getiriyor. Konuyla ilgili konuşan bir fırın ustası, “Dışarısı zaten 40 derece. Biz içeride iki katı sıcaklıkta çalışıyoruz. Bazen nefes almak bile zor oluyor ama işimizi severek yapıyoruz. Vatandaş ekmeksiz kalmasın diye tüm zorluklara katlanıyoruz” dedi.

Sıcakla mücadelede tek çözüm: Su ve sabır

Günün büyük bölümünü fırın başında geçiren çalışanlar, sık sık su içerek ve arada dinlenerek serinlemeye çalışıyor. Ancak tüm önlemlere rağmen, Diyarbakır’ın kavurucu sıcağıyla birlikte fırın ortamının zorluğu, her geçen gün daha da hissedilir hale geliyor.