Diyarbakır’da tefecilik ve yağma operasyonu

Diyarbakır’da tefecilik ve nitelikli yağma iddialarına yönelik operasyonda 3 ruhsatsız tabanca, 9 şarjör, 331 fişek ve 3 POS cihazı ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Diyarbakır’da tefecilik ve yağma operasyonu

Diyarbakır’da polis ekiplerinin tefecilik ve nitelikli yağma suçlarına yönelik düzenlediği operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ile POS cihazları ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, tefecilik ve nitelikli yağma suçlarını işledikleri değerlendirilen şüphelilere yönelik çalışma başlattı.

Yürütülen soruşturma kapsamında belirlenen adreslere operasyon düzenleyen ekipler, yaptıkları aramalarda 3 ruhsatsız tabanca, 9 şarjör, 331 fişek ve 3 POS cihazı ele geçirdi.

Operasyon kapsamında H.T., M.T. ve S.Y. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden H.T. ve M.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

S.Y. ise çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.