Diyarbakır’da kış mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte yaklaşık iki haftadır etkili olan kar yağışı, sis ve buzlanma nedeniyle semt pazarları kurulamadı. Olumsuz hava koşulları hem esnafı hem de vatandaşları zor durumda bırakırken, kent genelinde pazar alışverişi durma noktasına geldi.

Havanın Düzelmesiyle Pazarlar Yeniden Açıldı
İki haftalık aranın ardından havanın normale dönmesiyle birlikte Diyarbakır’da pazar tezgâhları yeniden kuruldu. Vatandaşlar, uygun fiyatlı sebze ve meyveye yeniden ulaşabilmenin sevincini yaşadı. Uzun süredir pazara çıkamayan vatandaşlar, tezgâhlarda yoğunluk oluşturdu.
Vatandaşlar Uygun Fiyatlardan Memnun
Pazar alışverişine çıkan vatandaşlar, market fiyatlarının yüksek olmasından şikâyet ederek pazarların kurulmasının kendileri için büyük önem taşıdığını dile getirdi. Bir vatandaş, “İki haftadır buzlanma ve yağış yüzünden pazarlar kurulmuyordu. Marketler daha pahalı, seçme şansımız olmuyor, resmen alışveriş yapamıyorduk. İki haftanın ardından bugün havanın iyi olmasıyla pazar kuruldu, daha uyguna sebze meyve alabiliyoruz.” dedi.

Pazar Esnafı Rahat Nefes Aldı
Pazar esnafı da iki haftalık zorunlu aranın ardından tezgâh açabilmekten memnun olduklarını ifade etti. Esnaf, olumsuz hava koşulları nedeniyle ürünlerin ellerinde kaldığını ve köylerden kente gelemediklerini belirtti. Bir pazar esnafı, “İki hafta boyunca havalar yağışlı olduğu için sebze ve meyveler elimizde kaldı, köylerden şehre gelemedik. Sadece 1-2 tezgâh açılabildi, onlar da yağış nedeniyle müşteri bulamadı. Bugün hava güzel, mallarımızla geldik. Müşterilerin yoğun talebi bizleri memnun etti, sebze ve meyveler telef olmadı.” diye konuştu.

Pazarlarda Hareketlilik Bekleniyor
Hava koşullarının normale dönmesiyle birlikte önümüzdeki günlerde Diyarbakır’daki semt pazarlarında hareketliliğin artması bekleniyor. Hem vatandaşlar hem de esnaf, kış şartlarının yeniden pazarlara ara verdirmemesini umut ediyor.
