Diyarbakır’da doğa ve çevre bilincini artırmaya yönelik anlamlı bir etkinlik daha hayata geçiriliyor. Dicle Üniversitesi Bitki Araştırma ve Koruma Kulübü (DÜBAK) tarafından organize edilen “Geleneksel DÜBAK Fidan Dikme Etkinliği 2: Bir Dikili Ağacın Olsun” programı, geniş katılımla gerçekleştirilecek.
Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumali Özaslan’ın öncülüğünde düzenlenecek etkinlik, 4 Mayıs 2026 Pazartesi günü yapılacak. Sabah saat 08.30’da başlayacak program, gün boyu sürecek etkinliklerle 16.30’da sona erecek.
Katılımcılar, Hukuk Fakültesi önünden hareket ederek Eğil ilçesinde bulunan Ilgın İlkokulu’na giderek fidan dikim çalışmalarına katılacak. Etkinliğe üniversitenin tüm fakülte ve bölümlerinden öğrencilerin katılımına açık olduğu belirtildi.
Program kapsamında katılımcılara fidan dikiminin temel teknikleri uygulamalı olarak anlatılacak. Ayrıca ilkokul öğrencileriyle birlikte gerçekleştirilecek çalışmalarla küçük yaşta çevre bilinci kazandırılması hedefleniyor. Etkinlikte, sürdürülebilir bir çevre için ağaçlandırmanın önemi vurgulanırken, teorik bilgilerin sahada pratiğe dönüştürülmesi amaçlanıyor.
Organizasyon yetkilileri, doğaya bırakılacak her fidanın geleceğe atılmış bir adım olduğuna dikkat çekerek, “Bugün dikilen bir fidan, yarının gölgesi ve geleceğin ormanıdır” mesajını paylaştı. Diyarbakır’da geleneksel hale gelen etkinliğin bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşmesi bekleniyor.
