Eğil Belediyesi’nden eğitime anlamlı katkı
Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde ilkokula başlayacak öğrenciler için kırtasiye desteği sağlandı. Eğil Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmayla 1. sınıf öğrencilerine okul çantası ve kırtasiye seti ulaştırıldı.
Eğil Belediye Başkanı Fırat Seydaoğlu’nun öncülüğünde yürütülen destek kapsamında, çocukların eğitim hayatlarına ihtiyaç duydukları malzemelerle başlamaları hedeflendi. Çalışmayla birlikte ailelerin okul hazırlıkları sırasında karşılaştığı masrafların da bir nebze olsun azaltılması amaçlandı.

“Eğil’in geleceğine yapılan yatırımdır”
Eğitim alanındaki desteğin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Fırat Seydaoğlu, çocuklara yönelik her yatırımın ilçenin geleceğine katkı sunduğunu belirtti.
Seydaoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Çünkü biliyoruz ki, çocuklarımıza yapılan her yatırım, Eğil’in geleceğine yapılan yatırımdır. Eğitimden çocuklarımıza, sosyal destekten hizmete kadar her alanda hemşehrilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”
Eğil Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde gerçekleştirdiği kırtasiye ve çanta desteğiyle ilçedeki öğrencilerin okul heyecanına katkı sunarken, ailelerin eğitim hazırlıklarına da destek verdi.
