Hatay’ın Payas ilçesinde bir kuyumcuya motosikletle gelen silahlı 3 kişi, iş yeri sahibinin direnişiyle karşılaşınca soygunu gerçekleştiremeden kaçtı. O anlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansırken, polis ekipleri kısa sürede şüphelileri yakalayarak adli makamlara sevk etti. Mahkeme tarafından tutuklanan zanlıların yüzlerini gizlemek için kask ve maske kullandıkları belirlendi.
Olay, 23 Ağustos tarihinde Payas Atatürk Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Özgür Kuyumculuk adlı iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, motosikletle kuyumcuya gelen ve yüzlerini gizlemek için kask takan 3 silahlı şahıs, soygun girişiminde bulundu.
Ancak iş yeri sahibi Hüseyin Kaya duruma müdahale ederek direniş gösterdi. Bu sırada iş yeri içinde kısa süreli bir arbede yaşandı. Saldırganlar, başarılı olamayınca geldikleri motosikletlerle olay yerinden hızla uzaklaştı.
Arbede sırasında yaralanan iş yeri sahibi Hüseyin Kaya, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Güvenlik Kamerası Her Şeyi Kaydetti
Soygun girişimi anı, iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde şahısların içeri girdiği, kısa süre içinde yaşanan boğuşma ve ardından kaçış anları net bir şekilde yer aldı.
Polisten Hızlı Operasyon: Hepsi Tutuklandı
Olay sonrası Hatay Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, geniş çaplı bir çalışma başlattı. Güvenlik kameraları ve çevredeki görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda şüphelilerin kimlikleri tespit edildi.
Yüzlerini tanınmamak için maske ve kaskla gizleyen zanlılar, kısa süre içinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Olayla İlgili Soruşturma Devam Ediyor
Hatay genelinde benzer suçlara karşı önlemlerini artıran güvenlik güçleri, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti.
