Diyarbakır'da intihar girişimini İlçe Emniyet Müdürü önledi

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, Bağıvar Köprüsü üzerinde intihar girişiminde bulunan bir genç, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Erhan’ın ikna çabaları sayesinde intihar etekten vazgeçti.

Diyarbakır'da intihar girişimini İlçe Emniyet Müdürü önledi

Olay, öğle saatlerinde Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bulunan Bağıvar Köprüsü'nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, henüz kimliği açıklanmayan genç, yaşadığı kişisel sorunlar nedeniyle köprüye çıkarak intihar girişiminde bulundu. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen Sur İlçe Emniyet Müdürü Hasan Erhan, gençle doğrudan iletişim kurarak onu sakinleştirmeye çalıştı. Müdür Erhan, dakikalar süren ikna çabalarında gencin duygu durumunu anlamaya çalışarak, hayatın değerini ve intiharın kalıcı bir çözüm olmadığını anlattı. Yapılan görüşmelerin ardından genç, ikna olarak köprüden indirildi.

Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen gencin genel durumunun iyi olduğu öğrenilirken, İlçe Emniyet Müdürü’nün gösterdiği soğukkanlı ve insancıl yaklaşım büyük takdir topladı.