Gümüşhane’nin Torul ilçesinde meydana gelen kadın cinayeti ilçeyi yasa boğdu. Merkez Mahallesi Değirmen Yanı mevkiinde yaşanan olayda, 26 yaşındaki Arzu Pekin yaşamını yitirirken, olayın şüphelisi olan eşi Halis Pekin’in yakalanması için güvenlik güçleri çalışma başlattı.
Edinilen bilgilere göre, bugün saat 14.15 sıralarında Halis Pekin ile eşi Arzu Pekin arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Evlerinin önünde bulunan odunların istiflendiği alanda yaşanan tartışmanın kısa sürede büyüdüğü ve şüphelinin eşine odunla saldırdığı öne sürüldü.

Ağır darbelere maruz kalan Arzu Pekin olay yerinde hayatını kaybetti. Olayın ardından Halis Pekin’in kendisine ait kamyonetle bölgeden uzaklaştığı öğrenildi.
İhbar üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede genç kadının yaşamını yitirdiği belirlenirken, olay yerindeki çalışmaların ardından cenazesi otopsi işlemleri için hastane morguna kaldırıldı.
Kaçan şüpheliye ait kamyonet ise Gümüşhane-Trabzon karayolu üzerinde terk edilmiş halde bulundu. Güvenlik güçleri, olayın ardından kayıplara karışan Halis Pekin’in yakalanması için geniş çaplı arama çalışması başlattı.
