Şanlıurfa’da Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yürütülen kapsamlı çalışmalar sonucunda, aralarında cinayet ve kasten yaralama gibi ağır suçlardan ceza alanların da bulunduğu 6 firari hükümlü yakalandı. Yakalanan şahısların, 6 ila 28 yıl arasında değişen kesinleşmiş hapis cezaları olduğu öğrenildi.
JASAT ekiplerinin başarılı operasyonları bununla da sınırlı kalmadı. 2016 yılında Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde meydana gelen ve bir jandarma personelinin yaralanmasına, bir vatandaşın ise hayatını kaybetmesine neden olan olayın ardından 9 yıldır firari olarak aranan 2 şüpheli de kıskıvrak yakalandı.
Operasyonlarla ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, "İlimizin huzuru ve güvenliği için güvenlik birimlerimiz koordineli bir şekilde çalışmalarına kararlılıkla devam etmektedir. Emeği geçen jandarma personelimizi tebrik ediyorum," dedi.
JASAT'ın düzenlediği bu operasyonlar, Şanlıurfa'da huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik kararlı mücadelenin bir parçası olarak değerlendiriliyor.
