6 Temmuz 2025 tarihinde Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinden gelen acı haber, Türkiye’yi yasa boğdu. Operasyonun sürdüğü 852 Rakımlı Tepe’de, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanılan bir mağarada icra edilen arama-tarama faaliyeti sırasında metan gazına maruz kalan dört kahraman Mehmetçik daha şehit oldu. Böylece, aynı bölgede metan gazı nedeniyle şehit düşen askerlerimizin sayısı 12’ye yükseldi.
Şehitler için bölgede tören düzenlenirken, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler beraberindeki TSK komuta kademesiyle birlikte bölgeye giderek hem inceleme ve denetimlerde bulundu hem de uğurlama törenlerine katıldı.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, etkilenen personelimize de acil şifalar diliyoruz” denildi.
Ülke genelinde şehit haberleriyle birlikte milli yas havası hâkim olurken, sosyal medya üzerinden de binlerce vatandaş taziye mesajları paylaşarak Mehmetçik’in yanında olduğunu ifade ettiler.
